Головна » 2009 » Грудень » 03

Життя, присвячене вирощуванню хліба — головного продукту на столі кожної людини, усвідомлення того, що справа, якій віддано стільки років праці, мрій та переживань, була корисною людям, — все це сьогодні приносить задоволення та вселяє гордість у серце керівника сільськогосподарського виробничого кооперативу «Ружинський» Олександра Феодосійовича Колібаби. Прагнення зберегти цілісність господарства, незважаючи на складні економічні умови, забезпечити трудівників «Ружинського» роботою та гідною зарплатою, давали Олександру Феодосійовичу сил і натхнення у пошуку шляхів покращення та нарощення господарських потужностей, застосування новітніх технологій та кращих ідей розвитку сільськогосподарських підприємств за кордоном.

... Читати далі »

Просмотров: 847 | Добавил: zmya | Дата: 03.12.2009 | Комментарии (0)

Вже понад тридцять років працює у сільгосппідприємстві, нині СВК «Ружинський», Надія Петрівна Ходаківська. З раннього дитинства батьки прищепили і любов до рідної землі, до роботи, навчили цінувати людську працю, шанувати батьків та поважати людей. Так і пішла з батьківськими настановами у світ, з ясними думками та чистими прекрасними почуттями на зустріч сонцю, хорошим людям та ... Читати далі »

Просмотров: 950 | Добавил: zmya | Дата: 03.12.2009 | Комментарии (0)

Питання впровадження ведення автоматизованого погосподарського обліку в сільських і селищній радах, про стан контролю за виконанням документів органів виконавчої влади вищого рівня та власних у виконкомах сільських та селищної рад, про стан зимівлі громадського тваринництва та щодо погашення заборгованості з виплати заробітної плати розглянула колегія райдержадміністрації. 
Програмний комплекс «Погосподарський облік для сільських, селищних рад» розроблений для підвищення рівня і якості праці у сільських та селищних радах і включає автоматизацію робочого місця секретаря сільської, селищної ради, діловода, паспортиста, бухгалтера і землевпорядника. Взявши до відома інформацію начальника відділу статистики у Ружинському районі Л.О.Литвинюк та зважаючи на темпи роботи щодо впровадження автоматизованого ведення погосподарського обліку, колегія райдержадміністрації рекомендувала сільським радам прискорити роботу по освоєнню електронної обробки погосподарського обліку, ... Читати далі »
Просмотров: 880 | Добавил: zmya | Дата: 03.12.2009 | Комментарии (0)

У суботу 28 листопада у селі Ярославка відбулася поминальна панахида за жертвами Голодомору. Поминальну службу відправив ієрей Української православної церкви Київського патріархату Сергій. Участь у скорботному заході взяли заступник голови райдержадмі-ністрації О.В.Кирилюк, сільський голова В.В.Гулько та всі жителі села. Очевидці трагічних подій поділилися гіркими спогадами: про жорстокості влади та поневіряння мешканців Ярославки у 1932-1933 роках розповіла свідок тих подій В.А.Гнатюк, голодні повоєнні 1946-1947 роки пригадала А.О.Гнатюк.
Родина Тихончуків організувала поминальний обід та роздала продуктові набори кожному ярославчанину – від малого до великого, всім, хто взяв участь у поминальній панахиді.
Просмотров: 800 | Добавил: zmya | Дата: 03.12.2009 | Комментарии (0)

_inval.jpgПершого грудня в Ружинському територіальному центрі відбулись загальні збори, приурочені Міжнародного дня інвалідів, який щороку відзначається третього грудня. Виступаючи на зборах керівник терцентру Володимир Владиславович Туранський поінформував присутніх про роботу соціальних працівників, на конкретних фактах проаналізував надання допомоги  категорії найменш захищених людей та висловив щиру подяку приватним підприємцям, керівникам установ, організацій та підприємств за надану фінансову допомогу. Зокрема, пожертви внесли приватні підприємці: О.О.Романчук, М.К.Данюк, І.Д.Репа, Г.А.Мироненко, ... Читати далі »

Просмотров: 807 | Добавил: zmya | Дата: 03.12.2009 | Комментарии (0)

Українському народу у всі часи були притаманні милосердя, готовність прийти на допомогу ближньому. Кожного року в осінню пору починає крокувати по всій країні акція «Милосердя», мета якої є не залишити в біді жодну людину. Всім відомо, добро потрібне, як і хліб насущний.
З метою посилення уваги суспіль-
ства до потреб населення, забезпечення належного захисту прав ветеранів і громадян похилого віку та відповідно до розпорядження голови облдержадміністрації від 2.09.2009 року №288 та райдержадміністрації від 9.09.2009 р. №528 були затверджені відповідні заходи.
Неодноразово управління праці та соціального захисту населення зверталось до керівників підприємств, установ, організацій району з проханням взяти участь в проведенні даної акції, адже людям похилого віку потрібна реальна допомога, яка доповнить сімейний бюджет.
В ході акції на спеціальний рахунок територіального центру було перераховано 4121 грн приватними підприємцями, підприємствами, установам ... Читати далі »
Просмотров: 2139 | Добавил: zmya | Дата: 03.12.2009 | Комментарии (0)

За традицією 3 грудня в усьому світі відзначається Міжнародний день інвалідів. Таке рішення прийняла Генеральна Асамблея Організації Об’єднаних Націй. Це вияв гуманності, знак уваги і турботи про людей з вадами здоров’я.
Відзначення Міжнародного дня інвалідів в Україні – це добра нагода підсумувати і визначити, що треба зробити для формування суспільства рівних можливостей для всіх громадян, для гармонійного розвитку всіх його членів та процвітання нашої країни, в якій кожен без винятку буде відчувати себе вільною та щасливою людиною.
Одне з найважливіших досягнень світового співтовариства в останні десятиліття — зміна у ставленні до людей з обмеженими можливостями, яких уже не розглядають лише як пацієнтів спеціальних установ, або просто непрацездатних осіб, якими потрібно опікуватися.
В районі проводиться певна робота щодо покращення рівня життя 1826 інвалідів, які проживають на території району. Зокрема продовжено роботу щодо обстеження матеріально-побу ... Читати далі »
Просмотров: 867 | Добавил: zmya | Дата: 03.12.2009 | Комментарии (0)

Перебуваючи на американському континенті, звісно, я знайомився також з місцевою пресою, зокрема, україномовною. Першою потрапила до рук «Національна трибуна», що виходить у Нью-Йорку вже майже тридцять літ, є своєрідною наступницею «Шляху перемоги». Побічне знайомство з окремими числами видання переконало в тому, що газета тримає руку на пульсі життя України, оперативно повідомляючи читачів про останні суспільно-політичні події на материнській землі, публікує багато історичного й культурологічного матеріалу тощо.
Широко представлена палітра по-
літичного життя в Україні і на шпальтах «Закордонної газети» (виходить з квітня 1996 року). Тут вміщуються також коментарі міжнародних експертів з приводу різних подій, що відбуваються як у нашій країні, так і в усьому світі. Чимало місця відводиться у виданні культурологічній тематиці, питанню дозвілля.
Приємне враження справив ще один український громадсько-політичний незалежний тижневик, заснований корпорацією « ... Читати далі »
Просмотров: 1017 | Добавил: zmya | Дата: 03.12.2009 | Комментарии (0)

Ми розпочинаємо серію публікацій, присвячених діяльності «Лікарняної каси» в Житомирській області, що набирає обертів і в нашому районі. Нашою метою є збільшення поінформованості пересічних ружинчан щодо цієї благодійної організації. На всі запитання відповідатиме лікар-експерт БО «Лікарняна каса» у Ружинському районі І.О Ніколайчук. Отже, розпочнем з відповідей на запитання, які найчастіше озвучують мешканці району:
— На що витрачаються кошти членів «ЛК»?
— Членські внески використовуються відповідно до положення «Про порядок використання благодійних внесків на медичне забезпечення членів «ЛК» для утворення запасу медикаментів на лікування своїх членів шляхом попередньої закупівлі їх за гуртовими цінами, також на оплату діагностичних заходів, як в сільських і районних ЛПЗ, так і в лікувальних закладах обласного центру.
— Що відбувається з внесками, якщо людина за рік жодного разу не захворіла?
— На жаль, хворітимуть або колеги такої людини, або інші чл ... Читати далі »
Просмотров: 1342 | Добавил: zmya | Дата: 03.12.2009 | Комментарии (0)

Питання безоплатного оформлення та видачі громадянам державних актів на право власності на земельні ділянки на разі дуже актуальне, враховуючи це вважаємо за необхідне інформувати громадян із змінами внесеними до законодавчих актів, які регулюють норми та порядок виготовлення та видачі державних актів.
Постановою Кабінету Міністрів України від 21.10.2009 р. №1112 «Про додаткові заходи щодо безоплатних оформлення та видачі громадянам України державних актів на право власності на земельні ділянки» внесено зміни до постанови Кабінету Міністрів України від 5.08.2009 р. № 844 «Деякі питання реалізації права власності на землю громадянами України» та, зокрема, викладено у новій редакції Порядок безоплатних оформлення та видачі громадянам України державних актів на право власності на земельні ділянки (далі Порядок).
Пунктом 3 постанови Кабінету Міністрів України від 21.10.2009 р. № 1112 передбачено, що відповідно абзацу другого пункту І Розділу Х «Перехідні положен ... Читати далі »
Просмотров: 726 | Добавил: zmya | Дата: 03.12.2009 | Комментарии (0)

Станом на 1 листопада поточного року заборгованість по виплаті заробітної плати становила 297,2 тис. грн. З них:
- заборгованість активних підприємств – 40,2 тис. грн (АТП-11840, ТОВ «Будівельна кераміка»;
- заборгованість підприємств-банкрутів – 167,2 тис. грн;
- підприємств, що призупинили діяльність – 89,8 тис. грн.
З 10 місяців 2009 року погашено заборгованість із заробітної плати на загальну суму 17,6 тис. грн.
У результаті координації спільних дій державної податкової інспекції у Ружинському районі та відомчих підрозділів районної державної адміністрації, проведення індивідуальної роботи з керівниками підприємств, вжиття заходів з виявлення та викриття порушень податкового законодавства, які допускаються посадовими особами під час виплати заробітної плати, до місцевого бюджету надійшло 182,9 тис. грн податку з доходів фізичних осіб.
З початку року виявлено 37 найманих осіб, праця яких використовувалась роботодавцями без укладення трудових у ... Читати далі »
Просмотров: 765 | Добавил: zmya | Дата: 03.12.2009 | Комментарии (0)

Шановні старшокласники та випускники! Якщо Вас турбують питання: чим займатись у житті, яку професію обрати – важливою передумовою для досягнення успіху та рівних умов у житті є якісна освіта.
Відповідно до Конституції та цілої низки законодавчих актів наша держава забезпечує для людей з особливими потребами доступність і безоплатність освіти у державних та комунальних навчальних закладах з урахуванням їхніх бажань та інтересів.
Самореалізуватися, досягти успіхів в житті та кар’єрі Вам буде легше, якщо Ви знатимете особливості законодавства України
* Конституція України гарантує право кожного громадянина на розвиток особистості та здобуття освіти. Безоплатно здобути вищу освіту Ви можете в державних і комунальних навчальних закладах на конкурсній основі.
* Законом України «Про основи соціальної захищеності інвалідів в Україні» для Вас передбачені пільги при вступі до навчальних закладів для набуття вищої професійної освіти.
До вищих навчальних заклад ... Читати далі »
Просмотров: 709 | Добавил: zmya | Дата: 03.12.2009 | Комментарии (0)

Міні-чат

100