Головна » 2009 » Грудень » 10

Проблемні питання громад та пропозиції до Програми економічного та соціального розвитку району на 2010 рік – такі основні тези проведення «круглих столів» за участю голови райдержадміністрації Н.О.Туранської та представників сільських громад._ 004.jpg
Цикл заходів розпочався у Мовчанівці, де зібралися керівники установ соціальної сфери, депутати сільської ради, представники громади. На початку розмови голова райдержадміністрації проаналізувала виконання бюджету району протягом одинадцяти місяців нинішнього року, зазначивши при цьому, що хоча бюджетні показники виконуються, але надто складно. Вичерпані всі резервні джерела наповнення районної скарбниці. 
Сільський голова Г.Є.Козіцька зазначила, що мовчанівська громада – благополучна. У селі успішно функц ... Читати далі »

Просмотров: 862 | Добавил: zmya | Дата: 10.12.2009 | Комментарии (0)

Урочистий концерт, присвячений Дню працівників місцевого самоврядування, відбувся в

День свята у районному будинку культури.

_001.jpg

Депутатів усіх рівнів, селищного і сільських голів, секретарів, бухгалтерів, спеціалістів землевпорядників та всіх, хто причетний до місцевого самоврядування, з професійним святом привітали голова районної адміністрації Н.О.Туранська, голова районної ради В.Ц.Саківський, заступник голови РДА А.М.Марущак, начальник фінансового управління РДА З.Т.Пенківська, голова районної Асоціації сільських і селищного голів Г.Є.Козіцька та заступник голови районно ... Читати далі »

Просмотров: 759 | Добавил: zmya | Дата: 09.12.2009 | Комментарии (0)

Питання надання допомоги сім’ї із Зоряного, яка опинилася в скруті, та виведення сім’ї з Білилівки з єдиного банку даних сімей, що опинилися в складних життєвих обставинах, розглянули члени дорадчого органу на черговому засіданні 3 грудня.
«Родина із Зоряного, в якій виховується двоє неповнолітніх
дітей, перебуває на обліку в єдиному банку даних сімей, що опинилися в складних життєвих обставинах, вже досить тривалий час — з 2007 року, і покращення умов проживання та виховання дітей за цей час працівники наших служб не спостерігали. В сім’ї постійна проблема — алкоголь, як не батько, то мати зловживає спиртним. А діти дуже хороші», — поінформувала членів дорадчого органу начальник служби у справах дітей РДА Т.А.Драчук.
Провідний спеціаліст центру соціальних служб для сім’ї, дітей та молоді А.М.Скрипнюк повідомила, що батько цієї сім’ї має проблеми з психікою, саме він — головна проблема у родині, оскільки не працює, б’є дружину, а те, що вдалося дружині ... Читати далі »
Просмотров: 790 | Добавил: zmya | Дата: 09.12.2009 | Комментарии (0)

Нещодавно у районному будинку культури відбувся огляд народної самодіяльності на підтвердження звання народних та зразкових самодіяльних колективів. Кваліфіковане журі до якого увійшли заступник директора державного обласного науково-методичного центру народної творчості і культурно-освітньої роботи Г.В.Шубіна, завідуючий відділом духових інструментів Житомирського училища культури та мистецтв В.В.Гнітецький, начальник відділу агропромислового розвитку райдержадміністрації, перший заступник голови РДА Б.О.Ходаківський, начальник відділу культури та туризму РДА О.І.Хитрий, начальник організаційного відділу РДА О.І.Сорокопуд, оцінювало творчість артистів, які з’їхалися на огляд із усіх куточків мальовничої та багатої на таланти Ружинщини.
Своїм виступом присутніх порадував духовий оркестр районного будинку культури без якого не відбувається жодне свято. Надзвичайно мелодійними були пісні «Запитаю», «Сопілка», «Розкажу про Україну», «Було літо, було літо», які вико ... Читати далі »
Просмотров: 908 | Добавил: zmya | Дата: 09.12.2009 | Комментарии (0)

_003.jpgМинулого тижня в Житомирі, в приміщенні телецентру, відбулись урочистості з нагоди Дня місцевого самоврядування. Ружинську делегацію очолював голова районної ради В.Ц.Саківський. Крім селищного та сільських голів на свято прибули депутати обласної ради В.Ц.Туранський та Л.В.Шаповал. Виступаючи перед присутніми, голова обласної ради В.Й.Француз зазначив, що демократія розпочинається з територіальної громади. Тому це свято об’єднує не тільки представників органів місцевого самоврядування та депутатського корпусу, але й кожного громадянина, який проживає на території тієї чи іншої громади.
Голова облдержадміністрації Ю.В.Забела наголосив на поступальності демократичних перетворень в Україні. Та поки що недосконалою залишається виборча система, яка пропонує людя ... Читати далі »

Просмотров: 797 | Добавил: zmya | Дата: 09.12.2009 | Комментарии (0)

Верховною Радою України 6 листопада 2009 року прийнято Закон України «Про внесення змін до Закону України «Про Державний бюджет України на 2009 рік». Враховуючи вище сказане, розміри деяких видів державної допомоги з листопада 2009 року становлять:
— допомога у зв’язку з вагітністю та пологами (25 відсотків прожиткового мінімуму для працездатної особи з розрахунку на місяць): мінімальний: з листопада – 186 грн.
— допомога по догляду за дитиною до досягнення нею трирічного віку (різниця між 75 відсотками прожиткового мінімуму, встановленого для працездатних осіб, та середньомісячним сукупним доходом сім’ї в розрахунку на одну особу за попередні шість місяців, але не менше 130 гривень): мінімальний 130 грн, максимальний з листопада – 558 грн.
— допомога на дітей одиноким матерям (різниця між 50 відсотками прожиткового мінімуму для дитини відповідного віку та середньомісячним сукупним доходом сім’ї в розрахунку на одну особу за попередні шість місяців, але не ... Читати далі »
Просмотров: 674 | Добавил: zmya | Дата: 09.12.2009 | Комментарии (0)

Не думав писати, але згадав сходження нашого президента на Говерлу з чередою губернаторів, і видалося мені таке насаджування свого хобі підлеглій йому раті просто непристойним. Ану, подумалося мені, стане президентом Юрій Костенко, тоді що, всім дряпатися на Памір? Або, крий Боже, главою держави оберемо Євгена Червоненка — і всі в автогонщики? Або, з ким дідько не жартує, президентом стане злодій — в умовах нинішньої влади олігархів, які дбайливо опікуються своїми висуванцями навіть у в’язницях, — то що, всім з обрізом і «фінкою» на велику дорогу?
Отже, почалася нова президентська кампанія. Ющенко веде її давно. Нинішня війна його з урядом – це уже передвиборчий піар. При тому, що Віктор Андрійович зовсім не зважає на Основний Закон, а Юлія Тимошенко знущається з основоположних конституційних засад і принципів. І президент, і прем’єр ведуть подвійну гру, свідомо створюють дебільну громадську думку.
Кожен кандидат на президентську папаху вихваляє себе на свій ... Читати далі »
Просмотров: 772 | Добавил: zmya | Дата: 09.12.2009 | Комментарии (0)

Надій молока
від однієї корови в сільгосппідприємствах району

станом на 8.12.2009 року.



Перша графа – назва сільгосппідприємства, друга – середньодобовий надій на 8.12.2009 року, третя — плюс/мінус до минулого року.

ТОВ «Новофастівське», с. Мовчанівка                                                             22,2                     +4,0
ТОВ СП «НІБУЛОН», с. Бистрик                                                                       17,7                     +5,2
ДП «Ілліч Агро Умань», с. Городок                                                                  16,2                     +3,8
ТОВ «Новофастівське», с. Голубівка                                                                15,2                     +5,3
СФГ ім. Мічуріна, с. Зоряне                                                                              15,0                     +1,1
ДП «Рогачівське»                               ... Читати далі »
Просмотров: 877 | Добавил: zmya | Дата: 09.12.2009 | Комментарии (0)

На сторінках газети «Ружинська земля» неодноразово висвітлювалося питання захворювання тварин на сказ, профілактики та протидії цьому захворюванню. Неодноразово приймалися рішення протиепізоотичної комісії і розпорядження голови райдержадміністрації щодо протидії та запобігання сказу на території Ружинського району. Завдяки вжитим заходам у поточному році не сталося жодного випадку захворювання тварин на сказ. Але ситуація, що складається щодо сказу нині, викликає занепокоєння та спонукає нагадати читачам про це небезпечне захворювання. Небезпека спалаху сказу в районі все ж не минула. Особливо небезпечними є червона лисиця, дикі та бродячі собаки і коти, які можуть стати джерелом розповсюдження сказу.
На сьогодні в області нараховується 61 неблагополучний щодо сказу населений пункт, по 5-7 неблагополучних пунктів у сусідніх з нашим Попільнянському, Андрушівському, Бердичівському районах. У листопаді були випадки загибелі корів у Овруцькому та Олевському районах ... Читати далі »
Просмотров: 730 | Добавил: zmya | Дата: 09.12.2009 | Комментарии (0)

Міні-чат

100