Головна » 2009 » Грудень » 25



Просмотров: 874 | Добавил: zmya | Дата: 25.12.2009 | Комментарии (0)

Перша графа – назва сільгосппідприємства, друга – середньодобовий надій на 22.12.2009 року, третя — плюс/мінус до минулого року.
ТОВ «Новофастівське», с. Мовчанівка                                                21,8                 +2,5
ТОВ СП «НІБУЛОН», с. Бистрик                                                         16,4                  +4,3
ДП «Ілліч Агро Умань», с. Городок                                                    15,7                  +2,2
ТОВ «Новофастівське», с. Голубівка                                                  15,7                 +5,7
СВК «Ружинський»                                                                           15,6                 +5,2
ДП «Рогачівське»                                                                              14,1                +2,0
СФГ ім. Мічуріна, с. Зоряне                                                                14,1                +0,4
СФГ «Україна», с. Бистрик                           ... Читати далі »
Просмотров: 795 | Добавил: zmya | Дата: 25.12.2009 | Комментарии (0)

Тридцять шоста сесія районної ради, яка відбулася сімнадцятого грудня, видалася насиченою дебатами між депутатами. Попри те, що депутати ледь зібрали необхідний для ухвалення рішень кворум, з ряду питань вони так і не дійшли згоди. Вів сесію заступник голови ради О.С.Репіч. Участь у засіданні взяв депутат обласної ради В.Ц.Туранський.
Сесія розглянула блок бюджетних питань і ухвалила відповідні рішен-
ня. Зокрема про внесення змін до районного бюджету. Як поінформувала начальник фінансового управління РДА З.Т.Пеньківська, відповідно до ст.78 Бюджетного кодексу України, згідно з п.11 рішення сесії районної ради від 13.01.2009 р. «Про районний бюджет на 2009 рік» та відповідно до обґрунтованих листів бюджетних установ району потрібно здійснити перерозподіл бюджетних призначень у межах загального обсягу призначень. Зокрема по відділах культури, освіти та районній лікарні, по районній раді та центру соціальних служб. Наприклад, у лікарні реконструкція котельні д ... Читати далі »
Просмотров: 846 | Добавил: zmya | Дата: 25.12.2009


Спочатку хочу вибачитися перед читачами «Ружинської землі» за те, що я заплатила редакції за розміщення цього матеріалу. Іншого способу опублікувати свою статтю як звичайної громадянки України я не знайшла.
(Хочу пояснити ситуацію по порядку. Наталія Скавінська 21 грудня зателефонувала до редакції з проханням повідомити розцінки на послуги редакції. На що отримала докладну відповідь. Адже це не є таємницею.
Щодо розміщення на шпальтах газети матеріалу «Ціна правди», він надрукований безоплатно. Адже ми живемо в демократичному суспільстві, і кожен громадянин має право вільно висловлювати власні думки. В тому числі і на сторінках «Ружинської землі». — В.Кащук)

Статті ж депутатів фракції БЮТ або «футболяться» або ж так правляться, що годі і впізнати. З гострих і критичних стають схожі на мамин пальчик, який легенько свариться на владу. Яскравий приклад – «молочна» проблема в районі. Після десятків повідомлень в обласних та республіканських ЗМІ, ... Читати далі »
Просмотров: 964 | Добавил: zmya | Дата: 25.12.2009

Молочні війни… не тримаючи корови, стою осторонь них. Але згадуючи недалеке минуле, хочу поділитися своїм невеликим досвідом. І до нас на вулицю заїжджали чужі молоковози із Погребища, інших селищ, яких я особисто свого часу запрошувала брати молоко. І в нас вони пропонували значно вищу ціну, ніж місцеві збирачі. І з нами вони розраховувались вчасно… тиждень, місяць, а далі пішли затримки. І ми вже губились, чи забути про гроші, чи здавати задаремно далі. А далі – «війна», і машину атакували, і дійшло до того, що я особисто забрала ключі від машини. Другого дня знайшлися гроші, щоб розрахуватись зі мною та найближчими сусідами. Ті ж, що жили дальше, чекали розрахунку ще кілька місяців.
Були проблеми і з Ружинським молокопідприємством. На прохання сусідів звернулась до керівництва молокопідприємства, попросила їхнього втручання. І проблема була одразу вирішена. І війна була менш масштабною. Що краще – не знаю.
І вибори 2004 року пам’ятаю. Перші мої вибори, як ... Читати далі »
Просмотров: 942 | Добавил: zmya | Дата: 25.12.2009

У жительки Малої Чернявки, пенсіонерки Катерини Никифорівни Тузік трапилось лихо – пожежа знищила дах будинку, пошкодила надбане багаторічною важкою працею у місцевому господарстві майно господині. Самостійно Катерина Никифорівна не змогла впоратися з наслідками пожежі. Не те уже здоров’я, та й статки не ті. На невелику пенсію полагодити будинок неможливо. Звернулась за допомогою до сільського голови Олександра Зифридовича Опалінського. Коштів, які б могли виділити на матеріальну допомогу пенсіонерці у бюджеті сільської ради немає. 
Сільський голова з листом К.Н.Тузік звернувся до народного депутата України, голови обласної організації Народної Партії М.М.Рудченка з проханням допомогти. Микола Миколайович надав пенсіонерці матеріальну допомогу, яку вручили заступник голови райдержадміністрації О.В.Кирилюк, голова районної організації Народної Партії А.М.Шокал, керівник секретаріату районної організації Народної Партії В.Г.Кулик, та сільський голова О.З.Опалінськ ... Читати далі »
Просмотров: 811 | Добавил: zmya | Дата: 25.12.2009 | Комментарии (0)

Шановні батьки! Ваша дитина навчається у 8 чи 9 класі? Вас хвилює питання її подальшого навчання? Ви серйозно задумуєтесь над проблемою її професійного вибору? А може ви переконані, що у Вашої дитини ще достатньо часу для вибору життєвого шляху?
Але підлітковий вік — це дуже відповідальний період становлення особистості. У цьому віці закладають основи морального відношення до різних видів праці, відбувається формування системи особистісних цінностей, які визначають вибірковість відношення підлітків до різних професій.
Наслідування зовнішнім формам поведінки призводить до того, що хлопчики-підлітки орієнтуються на романтичні професії «справжніх чоловіків» (автогонщик, льотчик–випробувач), а дівчатка — на професії «справжніх жінок», привабливих та популярних (модель, співачка, телеведуча). Орієнтація на романтичні професії формується під впливом засобів масової інформації, що тиражують зразки «справжніх дорослих».
Дійсно, в 14-15 років вибрати професію дуже ... Читати далі »
Просмотров: 899 | Добавил: zmya | Дата: 25.12.2009 | Комментарии (0)

Чи обов’язково повинен приватний підприємець-фізична особа-платник єдиного податку вести облік доходів та витрат?
Порядок ведення Книги обліку доходів і витрат фізичними особами-платниками єдиного податку передбачено статтею 4 Указу Президента України №727/98 від 3.07.1998 року та затверджено Порядком видачі свідоцтва про сплату єдиного податку.
Відповідно до цього Порядку для визначення результатів власної підприємницької діяльності на підставі хронологічного відображення здійснених господарських і фінансових операцій платник єдиного податку веде Книгу обліку доходів та витрат згідно з додатком 10 Інструкції про прибутковий податок з громадян №12.
Обов’язковому заповненню підлягають графи: «Період обліку», «Витрати на виробництво продукції», «Суми виручки (доходу)», «Чистий дохід».
У графі 1 «Період обліку» зазначається дата здійснення господарських операцій (дата отримання доходу). Записи в Книзі здійснюються безпосереньо в день їх проведння. За дні, ... Читати далі »
Просмотров: 832 | Добавил: zmya | Дата: 25.12.2009 | Комментарии (0)

Хотілося б поділитися думками про наш Ружин. Спонукала мене до цього стаття учня 10-го класу Ружинської гімназії Максима Ковальчука «Ми ж так любимо наш Ружин», надрукована у «Ружинській землі» від 27 лютого 2009 року. У ній він порушує питання культурного дозвілля людей, а особливо молоді. І дуже своєчасно, тому що для цього нічого не робиться, і не тільки в Ружині. Після статті читаємо від редакції: «Можливо, керівництво району і селища підтримає ініціативи його мешканців, і як тільки мине фінансова криза, віднайде можливості для того, щоб працював кінотеатр, а ружинці у вихідний день могли відпочити у тіні затишного парку». Зрозуміло, що це не відповідь редакції. Питання дозвілля, виховання, освіти молоді за будь-якої кризи не можна забувати.
Коли криза закінчиться не знаю, знаю одне: до
того часу М.Ковальчук стане дуже вусатим дядьком. Так, Максиме, ми повинні любити Ружин, знати глибоко його історію. Про це неодноразово писалося в газеті, особливо в рі ... Читати далі »
Просмотров: 1136 | Добавил: zmya | Дата: 25.12.2009 | Комментарии (0)

Самовіддана праця у важкі часи після окупації
У часи окупації протягом дев’ятиста днів перебували німецькі загарбники у селі Бистрик. Всякого довелося натерпітися жителям села. Про жахи окупації важко розповідати, важко згадувати – у кожної родини був свій жах і свій біль. Наприкінці 1943 року радянські війська визволили наш район, минуло жахіття окупації і для Бистрика. Та господарство у селі було суцільною руїною, тому з перших днів визволення люди почали відбудовувати все, що було зруйноване загарбниками.
Для початку селяни створили 5 рільничих бригад, а очолив колгосп колишній вчитель В.Матківський. Завгоспом став Я.Ревунець, працювали агроном В.Пушенко, зоотехнік К.Сівоздрав, бригадири М.Осадчий, Г.Мороз, Д.Столітній. До роботи прийшли досвідчені організатори, які залучили до відбудови господарства все село. Ми працювали тоді «кутками»: ковалівський, пеньківський, бистрицький, заставний. Бригадири щоденно ходили від хати до хати, д ... Читати далі »
Просмотров: 958 | Добавил: zmya | Дата: 25.12.2009 | Комментарии (0)

Законом України «Про державну службу» визначено, що державна служба в Україні — це професійна діяльність осіб, які займають посади в державних органах та їх апараті щодо практичного виконання завдань і функцій держави та одержують заробітну плату за рахунок державних коштів.      Право на державну службу мають громадяни України незалежно від походження, соціального і майнового стану, расової і національної приналежності, статі, політичних поглядів, релігійних переконань, місця проживання, які одержали відповідну освіту і професійну підготовку та пройшли у встановленому порядку конкурсний відбір або іншу процедуру, передбачену Кабінетом Міністрів України.
Одне з найважливіших кадрових питань — рішення про прийняття на роботу. Для прийняття такого рішення має бути виконано комплекс процедур, передбачених Законом України «Про державну службу». Дотримання цих процедур — запорука законності й правомірності ухваленого рішення. Одна з таких процедур передбачена ст.4 З ... Читати далі »
Просмотров: 822 | Добавил: zmya | Дата: 25.12.2009 | Комментарии (0)

На звернення громадян щодо встановлення статусу інваліда війни особам, які брали участь у ліквідації наслідків аварії на ЧАЕС у складі формувань Цивільної оборони відповідно до п. 9 ст. 7 Закону «Про статус ветеранів війни, гаранти їх соціального захисту» відповідає начальник управління Розумович Ольга Петрівна
Пунктом 10 «Положення про порядок видачі посвідчень і нагрудних знаків ветеранів війни», затвердженого постановою КМУ від 12.05.94 р. №302, зокрема визначено, що «Посвідчення інваліда війни» видається на підставі довідки МСЕК про групу та причину інвалідності.
Водночас мають місце випадки, коли для встановлення статусу інваліда війни громадяни надають до органів праці та соціального захисту населення довідки, що видаються Комісіями з питань підтвердження участі в ліквідації наслідків Чорнобильської катастрофи Управління з питань надзвичайних ситуацій Київської обласної та Головного управ-ління з питань надзвичайних ситуацій Київської міської держадміні ... Читати далі »
Просмотров: 965 | Добавил: zmya | Дата: 25.12.2009 | Комментарии (0)

Міні-чат

100