Головна » 2009 » Листопад » 13 » ЧИ БУТИ РУЖИНЦЯМ ПОВНОПРАВНИМИ ВЛАСНИКАМИ ЗЕМЛІ?
22:27
ЧИ БУТИ РУЖИНЦЯМ ПОВНОПРАВНИМИ ВЛАСНИКАМИ ЗЕМЛІ?

 Вже понад два місяці кипить робота як в Україні так і в нашому районі зокрема по виготовленню та видачі Державних актів на право власності на землю. До виходу Постанови Кабінету Міністрів України №844 від 5.08.2009 ця процедура коштувала немалих грошей, потребувала купу довідок та неабияких нервів. І, найголовніше, ніхто не міг сказати напевне, коли отримає цей довгоочікуваний документ. Люди роками чекали на виготовлення технічної документації, скаржилися на бездіяльність приватних землемірів. Спритніші та багатші прискорювали процес за допомогою «баксів», а більшість сподівалася на кращі часи, коли зможе відірвати від свого скромного бюджету немалі кошти на приватизацію.

 Уряд пішов їм назустріч і видав Постанову №844, яка не лише максимально спрощує та прискорює саму процедуру, а й робить її повністю безкоштовною. Всього чотири документи: заява, копії паспорту та ідентифікаційного коду та витяг з рішення сільської або селищної ради про виділення земельної ділянки в безоплатне користування, які масово приймалися з 1992 до 2002 року. Районний архів, за словами  його керівника В.І.Салюка,  ще ніколи за свою історію не працював в такому напруженому режимі Понад  1600 копій рішень було видано за 35 днів. Легше було тим сільським головам, де документи зберігаються в сільській раді. Перші Акти вже отримали жителі сіл Чорнорудка та Рогачі, на черзі – Мовчанівка, бригада землемірів закінчила обміри у Верхівні та приступила до роботи в Березянці.

Мешканці Ружина та Заріччя теж було звернулися з заявами до селищного голови В.І.Жарського, але залишилися ні з чим, бо, як виявилося, в 1992 році заяви вони не подавали тож і рішення про передачу їм земельних ділянок в безоплатне користування  селищною радою не приймалося. Тож замовляйте та платіть, шановні, за виготовлення технічної документації, то й буде вам видано Акт безкоштовно. Ні селищний голова ні землевпорядник Кухарук І.І., що працював на той час, не винні, що ви не знали про той Декрет.

Відкриваємо Декрет Кабінету Міністрів 15-92 від 26.12.1992 про приватизацію земельних ділянок , де чорним по білому написано:

 1.«Сільським, селищним та міським Радам народних депутатів ЗАБЕЗПЕЧИТИ передачу протягом 1993 року громадянам України у приватну власність земельних ділянок для ведення особистого підсобного господарства, будівництва і обслуговування жилого будинку і господарських будівель …»

 7.Контроль за виконанням декрету покласти на місцеві Державні Адміністрації.

Постає два питання

1) Звідки 6236 жителів району дізналися про цей Декрет, що так всі дружно написали заяви на приватизацію?

2) В якому інформаційному вакуумі знаходилися ружинці зарічанці та зорянці, що ні сном ні духом про цей декрет не чули?

Відповідь проста: Сільські голови, за винятком селищного провели розяснювальну роботу серед виборців, інтереси яких вони зобовязані захищати, бо на те їх і обирали.

Кабінет Міністрів вніс необхідні зміни до Постанови №844, які надають право громадянам, що фактично користувалися землею довгий час, отримати Акт на право власності на землю безкоштовно.

21 жовтня 2009 року вийшла Постанова Кабінету Міністрів№1112, яка дає майже всім жителям Ружина, Заріччя та Зоряного, таке право. Скористайтеся ним, зверніться до селищного голови, а зорянці до свого сільського, з відповідною заявою та копією паспорту та ідентифікаційного коду, отримайте акт прийому-передачі документів з зазначеною датою.

Далі повинні діяти органи місцевого самоврядування аж до моменту вручення вам Акту.

Будемо сподіватися, що цього разу про вас не забудуть, бо ж до виборів сільських та селищних голів залишилося півроку. Мабуть, декому зовсім не захочеться, щоб про нього в день виборів забули ті, про яких забули в далекому 1992.


Наталя Скавінська

голова фракції БЮТ у районній раді

Переглядів: 824 | Додав: zmya | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]

Міні-чат

100