Головна » 2009 » Грудень » 25 » Ціна правди
15:31
Ціна правди

Спочатку хочу вибачитися перед читачами «Ружинської землі» за те, що я заплатила редакції за розміщення цього матеріалу. Іншого способу опублікувати свою статтю як звичайної громадянки України я не знайшла.
(Хочу пояснити ситуацію по порядку. Наталія Скавінська 21 грудня зателефонувала до редакції з проханням повідомити розцінки на послуги редакції. На що отримала докладну відповідь. Адже це не є таємницею.
Щодо розміщення на шпальтах газети матеріалу «Ціна правди», він надрукований безоплатно. Адже ми живемо в демократичному суспільстві, і кожен громадянин має право вільно висловлювати власні думки. В тому числі і на сторінках «Ружинської землі». — В.Кащук)

Статті ж депутатів фракції БЮТ або «футболяться» або ж так правляться, що годі і впізнати. З гострих і критичних стають схожі на мамин пальчик, який легенько свариться на владу. Яскравий приклад – «молочна» проблема в районі. Після десятків повідомлень в обласних та республіканських ЗМІ, «промаринувавши» статтю депутата Мошківської К.І. зо два тижні, нарешті опублікували «порізаний», перекручений, «прилизаний» до невпізнанності «шедевр». І поряд стаття редактора Кащука В.А., якою він намагається і владу захистити і свою думку спеціаліста молочного виробництва висловити. Вам судити про рівень.
(Стосовно опрацювання отриманих листів, редакція залишає за собою право скорочувати і редагувати матеріали, згідно ст. 36 Закону України «Про друковані засоби масової інформації (пресу) в Україні», про що зазначено у вихідних даних газети. Однак, редакція переконана, що кожна думка має право на існування, а тому публікує матеріали, які містять різні точки зору. — В.Кащук)
Дивно, що пожертвували газетною площею. Бо ж зараз пора «жнив», рекламні матеріали кандидатів у президенти приносять значні дивіденди ( один квадратний сантиметр площі вартує близько 4 гривень).
(Фінансова криза в країні не оминула і засоби масової інформації, багато з них збанкрутували і закрились, а журналісти залишились без роботи. Особливо це стосується комунальних ЗМІ, які фінансуються з місцевих бюджетів. Звісно, розміщення платних матеріалів на правах реклами є дієвим джерелом надходжень. Тим більше, що це не суперечить чинному законодавству. А навпаки, сприяє його дотриманню. Слід враховувати і те, що фінансування з місцевого бюджету вкрай обмежене. Газета «Ружинська земля» є комунальним засобом масової інформації, і згідно Закону України «Про порядок висвітлення діяльності органів державної влади та місцевого самоврядування в Україні засобами масової інформації» мала б отримувати фінансову підтримку саме з районної скарбниці. Однак, розумі-ючи скрутну фінансову ситуацію райбюджету, газета відшуковує інші джерела надходжень: розміщення рекламних публікацій від фізичних та юридичних осіб. Сюди ж входить і політична реклама.
Кожна гривня, яка виділяється з райбюджету, спрямовується на найнеобхідніше – придбання інсуліну для хворих на цукровий діабет, забезпечення бензином карет «швидкої допомоги», опалення навчальних закладів. Це як депутат районної ради, член комісії з питань бюджету і комунальної власності, Наталія Гаврилівна повинна була б знати і усвідомлювати. Розуміючи складність із наповненням бюджету району коштами, редакція в нинішньо-му році не наполягала на виділенні грошей, передбачених укладеною угодою із співзасновниками – райрадою та райдержадміністрацією. Безперечно, для забезпечення фінансування друку газети кошти з місцевого бюджету виділялись. Але у загальноредакційному кошторисі витрат за 9 місяців 2009 року вони становлять всього 3,4%. Ці кошти спрямовані на оплату постійно зростаючої вартості послуг видавництва, щоб Ви, шановні читачі, мали змогу отримувати районку, дізнаватися районні новини. Адже у демократичному суспільстві кожна людина має право на отримання повної та об’єктивної інформації. Саме задля цього і працює колектив нашої газети. —В.Кащук)

Лише уявіть, які гроші витрачаються в масштабах держави для поливання брудом дій Уряду та вихваляння себе та того, що вони обіцяють з нами зробити. Видаються державні Акти на право власності на землю безкоштовно – погано, в майбутньому таких власників не вдасться обдурити та загарбати їхню земельку, титанічними зусиллями подолали першу хвилю епідемії — не було грипу, простий піар, а три мільйони хворих та понад 500 смертей — то це не страшно в масштабах країни. Світ до сьогодні не може вийти з економічної кризи, ми ж вчасно отримуємо зарплати та пенсії — погано, бо — малі, дайте людям побільше папірців, дарма, що потім — прірва інфляції. Ми вже були в 90-х «мільйонерами» з пустими шлунками.
Чим ближче до виборів, тим краще видно на кого ставлять наші «власть імущі», певно ж не на тих лідерів, під прапорами яких йшли у владу. Помаранчево-зелені, так би мовити, дозріли до синьої стиглості і вже потай чи й відкрито агітують а то й тиснуть голосувати за Ядиного кандидата і проти Тимошенко. Мета одна на всіх: зберегти тепленькі крісла, з яких так зручно направляти державні фінансові потоки в свою кишеню.
Бо квартири в столиці, іномарки та відпочинок на Канарах не під силу навіть зарплаті держслужбовця. А прийде Юля – доведеться декларувати видатки. А не хочеться.
Гірко визнавати те, що дехто продасть майбутнє своїх дітей за таку мізерну суму та буде потім чухати потилицю – ні грошей, ні нормального життя.
В 90-х роках я намагалася влаштуватися на роботу в органи Внутрішніх Справ. Не пройшла по одній простій причині: далекий родич був репресований в 1937, (потім, правда, реабілітований посмертно) то ж виявилася ненадійною для служби.
На посаду Головнокомандуючого країни, яким автоматично стає Президент України, сьогодні претендує особа з кримінальним минулим. Якщо ви йому допоможете, то й стане. Цікаво, а команди віддаватиме на «фєні»? Гірка реальність і чомусь зовсім не весело. Певно, яку народ владу обере, такої й заслуговує.
Та все ж хочеться вірити, що не все так безнадійно з нашим глуздом, вірити потрібно справам, а не обі-цянкам.
(Стосовно політичних подій, то газета дотримується нейтральної позиції, не віддаючи переваги будь-якій політичній силі, а тому на сторінках нашої газети Ви читаєте матеріали будь-якого політичного забарвлення. Адже ми розуміємо, що наші читачі мають різні уподобання та симпатії, і самі на свій розум можуть визначитися з лідером, якому довіряють, і врешті, віддадуть свій голос. — В.Кащук)
А що ж до змісту газети, то потерпіть ще трохи, за декілька місяців ви за свої гроші, що витратили на підписку «актуальної та неупередженої», знову побачите матеріали про «круглі» столи, зустрічі з громадами, де обіцяють вирішити всі проблеми перші особи.
А, можливо, якщо проплатите, то й критичні матері-али надрукують. Як любить говорити редактор: «Любой каприз за ваши деньги».
(Згідно ст. 2, 21 Закону України «Про порядок висвітлення діяльності органів державної влади та органів місцевого самоврядування в Україні засобами масової інформації» районна газета забезпечує право жителів Ружинщини знати, що і як робить влада для економічного та соціального розвитку району. А тому творчі працівники редакції у своїх матеріалах висвітлюють події, які безпосередньо пов’язані із життям громад, у тому числі «круглі столи», сходи сіл, особисті прийоми громадян. — В.Кащук)
З повагою та вірою у вашу мудрість
громадянка України Скавінська Н.Г.

Переглядів: 964 | Додав: zmya | Рейтинг: 5.0/1
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]

Міні-чат

100