Головна » 2009 » Вересень » 17 » День рятівника
17:39
День рятівника

                            

У день професійного свята – Дня рятівника голова райдержадміністрації Н.О.Туранська, заступник голови РДА О.В.Кирилюк привітали вогнеборців зі святом. У трудовому колективі працівників РВ ГУ МНС України в Житомирській області під час урочистих зборів відзначено Грамотами райдержадміністрації та грошовими преміями кращих працівників райвідділу.                        

Відзнаки головного управління МНС в Житомирській області та грошові премії вручив начальник РВ ГУ МНС В.А.Федорович.

                             

З нагоди професійного свята рятівників також привітали благочинний Ружинського округу отець Михаїл (Маркевич), начальник РВ УМВС України в Житомирській області В.П.Семенюк, директор територіального центру обслуговування пенсіонерів та одиноких непрацездатних громадян В.В.Туранський, керівник МКП «Господарник» М.М.Марущак.

                             

По завершенню урочистих зборів отець Михаїл освятив новий пожежний автомобіль з побажаннями, виїздів тільки з тренувальною метою.

                            

Священник також запропонував пожежникам співпрацю. Мається на увазі допомога вогнеборцям під час бойових виїздів молитвами. Для цього отець Михаїл залишив номер свого телефону. Під час виїздів пожежники телефонуватимуть священникові, а він, відповідно молитиметься за них та потерпілих. Це також значна допомога та підтримка, а саме головне – обов’язок кожного священнослужителя.зазначив благочинний.

                             


Сімнадцятого вересня працівники МНС відзначають своє професійне свято. Відповідно до Указу Президента України №47 від 27.01.2003 року «Про заходи щодо удосконалення державного управління у сфері пожежної безпеки, захисту населення і територій від надзвичайних ситуацій» Державна пожежна охорона, яка до цього часу підпорядковувалась системі Міністерства внутрішніх справ України, перейшла до Міністерства України з питань надзвичайних ситуацій та у справах захисту населення від наслідків Чорнобильської катастрофи.

Суть Указу Президента полягає не в механічному переході   підрозділів Державної пожежної охорони до складу МНС, а в органічному поєднанні сил і засобів цивільного захисту, рятувальних служб МНС із структурними підрозділами пожежної охорони з метою ефективного попередження, запобігання та оперативної ліквідації різних надзвичайних ситуацій. Всі ці заходи направлені на зміцнення безпеки громадян України. Адже за чотири роки від пожеж, автомобільних аварій, катастроф, стихійного лиха та інших надзвичайних ситуацій на території нашої держави загинуло близько 200 тисяч громадян.

Підрозділи Державної пожежної охорони Житомирської області також увійшли в систему МНС і на базі колишнього управління пожежної охорони в Житомирській області створено Головне Управління МНС України в Житомирській області. Зараз підрозділи ГУ МНС України в Житомирській області налічують майже 1750 тисяч кваліфікованих працівників різних напрямків діяльності.

В Ружинському районі на базі самостійної державної пожежної частини №21 було створено оперативно-рятувальну службу, яка підпорядкувалась Головному управлінню МНС в Житомирській області. У 2005 році на базі СДПЧ–21 утворено Ружинський районний відділ Головного управління МНС в Житомирській області. Підрозділ вже протягом багатьох років здійснює профілактику та проводить ліквідацію різних надзвичайних ситуацій та подій, що виникають на підконтрольній території. На озброєнні підрозділу є три пожежні та один аварійно-рятувальний автомобіль, які укомплектовані аварійно-рятувальним обладнанням нового зразка, яке необ-хідне для ліквідації надзвичайних ситуацій та допомоги людям, що потрапили в біду.

За вісім місяців поточного року оперативно-рятувальною службою Ружинського району здійснено 50 бойових виїздів. З них чотири — на ДТП, тридцять — на пожежі, сім виїздів для надання допомоги населенню району в складних побутових ситуаціях та надання допомоги іншим службам району. На чергуванні задіяно 25 пра-цівників, які трудяться в чотири зміни і цілодобово перебувають у повній бойовій готовності. Всього у районному відділі працює 32 чоловіки особового складу. Всі професіонали, добре знають свою справу, сумлінно виконують службові обов’язки, поставлені перед ними завдання. Чіткість злагоджених колективних дій у роботі під час надзвичайної ситуації, висока майстерність та професіоналізм — ось далеко не повний перелік рис, характерних для наших рятувальників. Молоде поповнення, яке приходить на зміну досвідченим працівникам, в умовах наближених до реальності, проходить стажування — навчається рятувальної справи. У них є з кого брати приклад.

Володимир Федорович

Переглядів: 1670 | Додав: zmya | Рейтинг: 5.0/1
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]

Міні-чат

100