Головна » 2009 » Вересень » 09


Протягом січня-червня 2009 року у розвиток економіки району підприємствами та організаціями за рахунок всіх джерел фінансування вкладено 7 млн 562 тис. грн капітальних інвестицій.
Найвагомішу частку з них (99,98% загального обсягу) становлять інвестиції у мате-ріальні активи. Інвестиції в основний капітал (у капітальне будівництво та придбання машин і обладнання) складають 84,7% загального обсягу капітальних інвестицій. На капітальний ремонт спрямовано 1,5% усіх інвестицій, на придбання інших необоротних матеріальних активів – 0,6%, на формування основного стада робочої та продуктивної худоби – 12,1%.
У нематеріальні активи вкладено 0,02% загального обсягу капітальних інвестицій, з яких 100% становили витрати на придбання засобів програмного забезпечення.
У першому півріччі поточного року освоєно 6405 тис. грн інвестицій в основний капітал, що складає 45,6% капіталовкладень відповідного періоду минулого року.
Найбільшу частку інвестицій в основний ... Читати далі »

Просмотров: 909 | Добавил: zmya | Дата: 09.09.2009 | Комментарии (0)

Відповідно до Постанови Кабінету Міністрів України від 5 серпня 2009 р. N 844 «Деякі питання реалізації права власності на землю громадянами України у 2009 році» визначено порядок безоплатних оформлень та видачі громадянам України, які не отримали раніше державних актів на право власності на земельну ділянку.
Відповідно до чинного законодавства державний акт на право власності на земельну ділянку (далі – державний акт) може складатися на земельні ділянки:
— для будівництва та обслуговування житлового будинку і господарських будівель;
— для ведення особистого селянського господарства, які знаходяться у межах населених пунктів;
— для ведення садівництва, які знаходяться у межах або за межами населеного пункту.
Для одержання державного акта громадянин - заявник або уповноважена ним особа подає до органу місцевого самоврядування за місцем розташування земельної ділянки такі документи:
заяву в двох екземплярах про оформлення та ... Читати далі »
Просмотров: 1797 | Добавил: zmya | Дата: 09.09.2009 | Комментарии (0)

Народний самодіяльний ансамбль української пісні «Щербів» взяв участь у святкуванні Обжинків у польській гміні Улан-Майорат. Цей перший для ружинського колективу закордонний виступ став можливий завдяки укладеній в червні цього року угоді про співпрацю між Улан-Майоратом та Ружинською селищною радою.
Тож на запрошення війта пана Яна Лаского
українська делегація на чолі з селищним головою Віталієм Жарським 23 серпня розділила радість хліборобського свята – гмінно-парафіяльних Обжинків – разом з жителями партнерського Улан-Майорату.
До складу делегації увійшли начальник відділу культури і туризму РДА Олексій Хитрий, директор районного будинку культури Любов Хитра, учасники ансамблю «Щербів»: Тетяна та Михайло Поважуки, Галина Мартенюк, Людмила Козлюк, Світлана Чайка, Ірина Бондар, Володимир Осадчий, Іван Кожукало, Михайло Хуторний, Віктор Гайдамащук, Валерій Шевчук та художній керівник Сергій Нагорнюк; а також інструктор БК Лариса ... Читати далі »
Просмотров: 1497 | Добавил: zmya | Дата: 09.09.2009 | Комментарии (2)

Цьогоріч у перший клас Вільнопільської школи пішло 10 діток. Школа старенька, адже основні приміщення збудовані ще сто років тому, але до нового навчального року підготовлена добре. Скрізь пахне свіжою фарбою, виблискує підлога, у коридорах та класах гарно оздоблені стіни, є наочні навчальні матеріали тощо. За допомогою батьків та за підтримки спонсорів з ТОВ СП «НІБУЛОН» вдалося відремонтувати та підготувати школу до нового навчального року. Як і годиться, по-святковому вдягнені, з піднесеним настроєм, першого вересня прийшли сюди діти, вчителі, батьки, знайомі, керівництво села, приїхали представники з району.
Під бурхливі оплески присутніх свято розпоча-
ли ведучі – учні Олександр Сосуля та Аліна Волинець. Директор школи Майя Іванівна Семчук привітала всіх з цим днем і побажала міцного здоров’я та успіхів у навчанні, щоденній копіткій праці на нелегкому шляху у Країну знань. Вона зазначила, що це свято не тільки вільнопільських школярів, але й тися ... Читати далі »
Просмотров: 1043 | Добавил: zmya | Дата: 09.09.2009 | Комментарии (0)

Нещодавно в Ружинській гімназії відбулося свято першого дзвінка. Знову школа замайоріла барвистими квітами, загомоніла розмовами і сміхом старшокласників, засяяла милими й трішки розгубленими усмішками першачків. Сонячна погода підбадьорювала їх, запевняючи, що відтепер гімназія — їхній другий дім, де кожного ранку школярів зустрічатимуть затишні класи і привітні вчителі. Кожен учень певною мірою хотів іти до школи, щоб знову зустріти веселих однокласників та радісних вчителів, сісти за рідну парту і поринути у нехай і важке, але таке захоплююче навчання.
Ось і пролунав перший дзвінок, ніби
урочистий сигнал до праці. Квіти до Монумента Слави поклали учні 11-В класу Б.Шиманський та К.Остапчук. Гімназистів привітали заступник голови райдержадміністрації О.В.Кирилюк, селищний голова В.І.Жарський, голова СВК «Ружинський» О.Ф.Колібаба та директор гімназії Г.І.Гурська. Як завжди, всіх розчулило привітання першокласників, які на диво, впевнено заявили, що, п ... Читати далі »
Просмотров: 907 | Добавил: zmya | Дата: 09.09.2009 | Комментарии (0)

Синьоокий вересень росяними срібними передзвонами покликав дітлахів до школи. Ось і Роставицька ЗОШ І-ІІІ ступенів – заквітчана й ошатна – відкрила свої гостинні обійми першого осіннього дня для учнів та вчителів, батьків, бабусь та дідусів, гостей, усіх, хто завітав на урочисте та по-родинному
тепле свято Першого Дзвінка.
Розпочалась урочиста лінійка, усі вишикувалися,
аби зустріти головних героїв свята – першачків та
одинадцятикласників. Учні молодших класів вітали присутніх віршиками, простота й щирість яких викликали ледь відчутний щем у серці. Де, ви, шкільні роки… Та ось йдуть вони, з квітами, святково вбрані, трохи схвильовані важливістю моменту. Для одних це свято перше, для інших – останнє. Цього року шкільну родину поповнять вісім першокласників, а з рідного гнізда відлетять 15 скоро вже випускників. Одним, напевно, вже дуже хочеться бути такими ж дорослими, як оті високі парубки та красиві дівчата, що ведуть їх за руку. Інші – ... Читати далі »
Просмотров: 2010 | Добавил: zmya | Дата: 09.09.2009 | Комментарии (0)

Відповідно до статей 6, 13 Закону України «Про місцеві державні адміністрації» та з метою підбиття підсумків збирання ранніх зернових культур врожаю 2009 року визнано переможцями серед сільськогосподарських формувань по виробництву зерна з 1 га ранніх зернових та визначено призові місця з врученням Почесних Грамот і короваїв:
Перше місце – ТОВ «Новофастівське» (керівник Ю.В.Крижанівський, головний агроном В.М.Рибак, головний інженер М.І.Сидоренко), в якому з кожного гектара зібрано по 58,5 ц зернових культур.
Друге місце – СФГ ім.Мічуріна (керівник В.І.Пилипчук, головний агроном В.В.Сабашний, головний інженер І.С.Гаврилюк), в якому з кожного гектара зібрано по 55,9 ц зернових культур.
Третє місце – ПП «Ташір» (керівник К.С.Думікян, агроном Д.А.Ковтун), в якому з кожного гектара зібрано по 55 ц зернових культур.
Визнано переможцями серед сільськогосподарських формувань по валовому збору зерна з визначенням призових місць та врученням Поче ... Читати далі »
Просмотров: 1256 | Добавил: zmya | Дата: 09.09.2009 | Комментарии (0)

Уже доброю традицією стало святкування Дня району разом із обжинками.
Найблагословеннішою віками була, є і буде праця хлібороба, адже жити і працювати на землі – чудова нагода творити людям добро.
«Обжинки» — це найбільше свято для хліборобів, адже з ним пов’язані мрії людей про урожай, достаток та краще життя. Сьогодні ми маємо підстави для святкування, оскільки незважаючи на всі негаразди, хлібороби району виростили і зібрали гарний урожай. Валовий збір ранніх зернових за всіма категоріями господарств становить 114,6 тис. тонн, за урожайності 35,7 ц/га, продовжується збір пізніх зернових культур. Сподіваємося на добрий урожай кукурудзи, посіяної на площі 6,9 тис. га.
Цьогорічні жнива проходили у складних умовах. До світової фінансової кризи додалися ще й проблеми з технікою, тому, щоб зібрати ранні зернові довелось залучати зернозбиральну техніку з інших регіонів. Все це, помножене на самовіддану працю хліборобів, вмілу організаторську роботу ... Читати далі »
Просмотров: 1310 | Добавил: zmya | Дата: 09.09.2009 | Комментарии (0)

Українська хата… Маленькі віконця та старовинні ікони на покуті, вбрані вишитими та гаптованими рушниками. А у кутку причаїлася по-казковому розмальована піч, поблизу якої, у плетеній колисці спить немовля. На дубових столах заздалегідь приготовлені страви: варенички з різними начинками, пиріжечки, смажена рибка та запечена курочка, домашня ковбаска, пампушки з маком, квашені огірочки та помідорчики. А в центрі столу, як і годиться, золотавий, прикрашений калиною та барвінком коровай. Господиня у вишитій сорочці та квітчастій хустці запрошує на частування, а хазяїн, за українським звичаєм, уже наливає міцної горілочки чи солодкуватої наливки. На подвір’ї, поблизу тину, усміхаються соняхи та жовтогарячі
чорнобривці…
Все, наче із оповідань українських письменників, чи старих чорно-білих фільмів, чи із розповідей бабусь, які так захоплююче із дитячою цікавістю любили слухати в дитинстві. Проте саме такі — привітні та ошатні господи можна було побачити на свя ... Читати далі »
Просмотров: 993 | Добавил: zmya | Дата: 09.09.2009 | Комментарии (2)

Підбито підсумки конкурсу по екологічному оздоровленню Житомирщини 
тою поліпшення стану навколишнього природного середовища та відповідно до розпорядження голови обласної державної адміністрації від 30.01.03 № 30, в області проводиться обласний конкурс по екологічному оздоровленню Житомирщини імені Віктора Олександровича Кременицького.

Цьогоріч на природоохоронні заходи використано коштів в сумі майже 6 млн. грн. Зокрема:
... Читати далі »
Просмотров: 843 | Добавил: zmya | Дата: 09.09.2009 | Комментарии (0)

Міні-чат

100