Головна » 2009 » Вересень » 30
Депутати Житомирської обласної ради звернулися до Верховної Ради України щодо заборони реклами пива. Депутати стурбовані ситуацією, що склалася в області щодо споживання дітьми цього напою.
Пиво є повноцінним алкогольним продуктом і містить такий самий алкоголь, як і горілка, при чому алкоголь низькосортний, з високим вмістом «важких» багатоатомних спиртів, переважно пропилового та ізоамілового. Так у півлітровій пляшці пива із вмістом алкоголю 5,8% стільки ж спирту, скільки у 60 грамах горілки.
Пивний алкоголізм – це не вигадка, а сувора реальність. За спостереженнями лікарів, через порушення обміну речовин сп’яніння від пива дуже важке, супроводжується змінами в різних органах і системах організму людини. З усіх видів алкоголізму пивний виникає найлегше і позбутися від нього найважче.
Як свідчать останні дослідження Всесвітньої організації охорони здоров’я, Україна займає перше мі ... Читати далі »
Просмотров: 1521 | Добавил: zmya | Дата: 30.09.2009 | Комментарии (0)

                                                                                            
Питання надання довідок населенню району для безоплатної приватизації земельних ділянок та акредитації медичних закладів району, доступу до об’єктів соціальної сфери осіб із обмеженими фізичними можливостями та облаштування комунальних ринків на території населених пунктів розглянули представники громад району на нараді голови райдержадміністрації Н.О.Туранської.
З проханням надати допомогу бажаючим приватизувати свої 
 земельні ділянки звернувся до очільників населених пунктів району начальник архівного відділу райдержадміністрації В.І.Салюк. Він зауважив, що процедуру надання архівної довідки можна значно скоротити, якщо сільські ради нададу ... Читати далі »
Просмотров: 1057 | Добавил: zmya | Дата: 30.09.2009 | Комментарии (0)

З кожним роком кількість людей, які обороняли рідну землю в загонах партизанів, крок за кроком відстоюючи Батьківщину, перешкоджаючи закріпленню німецької армії на завойованих територіях СРСР та всіма засобами руйнуючи укріплення супротивників, залишається все менше. Все менше їх залишається і в нашому районі. Так в минулому році з життя пішла Марія Рафалівна Висотюк, яка ще юною дівчиною не побоялася боротися не лише за своє майбутнє, а й за майбутнє своїх дітей та внуків. Сьогодні у Ружинському районі залишилося лише шестеро ветеранів партизанського руху, це – Іван Остапович Шуляк із Рогачів, Галина Володимирівна Волинець із Мовчанівки, Володимир Петрович Ліщук, Микола Михайлович Почерняй, Галина Яківна Сарана та Ганна Антонівна Зубович із Ружина. Зі словами подяки, щирими привітаннями, вітальними листівками та невеликими грошовими допомогами кожного з них у День па ... Читати далі »
Просмотров: 954 | Добавил: zmya | Дата: 30.09.2009 | Комментарии (0)

Як часто вже у дорослому житті ми згадуємо ту ніжність та любов з якою ненька співала колискові в дитинстві, як допомагала зробити перший крок та як розповідала про труднощі дорослого життя. Мабуть кожен пам’ятає, як слізьми наповнювалися мамині очі, коли вона проводжала свою дитину в доросле самостійне життя. Та ніхто не бачив, як плачуть матері ночами, вимолюючи в Господа щасливої долі для своїх синів та дочок, як відчуває материнське серце біду, яка загрожує її кровиночкам та як чекає матусенька тих коротких зустрічей, коли всі з’їжаються у свята чи вихідні. Та значно більше хвилювань випадає на долю тієї жінки, яка зважилася народити та виховати не одну дитину.
Так багатодітна мама, яка віднедавна отримала ще й статус «матері-героїні» Лідія Гна-тівна Чернецька (нагороду доньці Лідії Гнатівни вручила голова райдержадміністрації Н.О.Туранська) разом із своїм чоловіком Петром Івановичем, н ... Читати далі »
Просмотров: 916 | Добавил: zmya | Дата: 30.09.2009 | Комментарии (0)

На тридцять третій сесії районної ради, в роботі якої взяли участь начальники управлінь та відділів райдержадміністрації, керівники підприємств, установ та організацій району, розглядалось питання внесення змін до районного бюджету на 2009 рік. 
Інформуючи депутатів, начальник фінансового управління райдержад-міністрації З.Т.Пеньківська зазначила, що відповідно до ст.78 Бюджетного кодексу України та у зв’язку з потребою виділення коштів відділу освіти РДА на проведення розрахунків за встановлення коректорів обліку газу, у зв’язку з необхідністю введення їх в експлуатацію у загальноосвітніх школах до початку опалювального сезону (лист райдержадміністрації від 16.09.09 №2123/23) потрібно уточнити доходну частину райбюджету. 
На засіданні комісії з питань бюджету і комунальної власності районної ради розглянуто питання та внесено пропозицію щодо уточнення доходної частини райбюджету на суму 100 тис. грн та направлення відповідних коштів відділу освіти для оплати ... Читати далі »
Просмотров: 885 | Добавил: zmya | Дата: 30.09.2009 | Комментарии (0)

Міні-чат

100