Головна » 2009 » Вересень » 03
Існує багато пояснень, чому люди розпочинають власну справу. Особиста незалежність, непередбачувані обставини та право займатись дійсно улюбленою справою у зручний для себе час – ось тільки частина з того, що спонукає людей започаткувати бізнес.
Рішення розпочати власну справу містить у собі момент відмови від колишньої кар’єри і готовність змінити своє життя. Це рішення приймається з різних причин, іноді тому, що не влаштовує колишня робота, чи тому, що вабить процес створення чогось нового. Найбільший стимул дає незвичайний збіг обставин, який «вириває» людину зі звичного середовища. ... Читати далі »
Просмотров: 1368 | Добавил: zmya | Дата: 03.09.2009 | Комментарии (0)

Напередодні Дня підприємця в обласній адміністрації відзначали кращих підприємців Житомирщини. Відповідно до розпорядження голови облдержадміністрації Юрія Забели було створено оргкомітет та організовано проведення обласного конкурсу на звання «Кращий підприємець року» з відбору кращих суб’єктів господарювання по десяти номінаціях.

Відкриваючи урочисте зібрання, заступник голови облдержадміністрації Ігор Орлов наголосив, що майже 113 тисяч осіб або 20% від усіх працюючих в області зайняті в малому та середньому підприємництві, а надходження від їх діяльності в доходній частині місцевих бюджетів складають близько 50%. Станом на початок року на Житомирщині діяло більше 75 тисяч суб’єктів малого підприємництва.

... Читати далі »

Просмотров: 1253 | Добавил: zmya | Дата: 03.09.2009 | Комментарии (0)

Традиційна серпнева конференція освітян району відбулася 28 серпня. У її роботі взяли участь голова районної державної адміністрації Н.О.Туранська, голова районної ради В.Ц.Саківський, заступник голови РДА О.В.Кирилюк, а також депутат обласної ради В.Ц.Туранський. Під час засідання освітяни підсумували роботу в минулому навчальному році і визначили перспективні напрямки діяльності на наступний.
Про підсумки розвитку загальної середньої, дошкільної та позашкільної освіти у 2008-2009 навчальному році та завдання на 2009-2010 навчальний рік інформував начальник відділу освіти РДА В.Г.Федорчук. Зокрема він зазначив, що навіть попри фінансову кризу в країні, завдяки цілеспрямованим діям відділу освіти, педагогічних колективів у минулому навчальному році вдалося зробити суттєві кроки на шляху до підвищення якості освіти.
– Для забезпечення рівного доступу до вищої освіти в районі вдруге, як і в історії країни, проведено зовнішнє незалежне оцінювання – наголосив Вол ... Читати далі »
Просмотров: 1360 | Добавил: zmya | Дата: 02.09.2009 | Комментарии (0)

Відбулось засідання колегії райдержадміністрації, в роботі якого взяли участь, керівники управлінь, відділів, служб РДА, керівники підприємств, установ, організацій.
Питання укладення колективних договорів озвучила заступник начальника управління праці та соціального захисту населення РДА В.М.Скрипаченко. Вона, зокрема, зазначила, що питанню регулювання соціально-трудових відносин шляхом укладання колективного договору приділяється особлива увага на всіх рівнях державної влади. Адже укладений та зареєстрований у встановленому порядку колективний договір є основним нормативним актом під час вирішення трудових, колективних спорів і є соціальною гарантією відновлення конституційних прав найманих працівників. 
Відповідно до статті 2 Закону України «Про колективні договори і угоди» колективний договір укладається на підприємствах, установах, організаціях незалежно від форм власності та господарювання, які використовують найману працю і мають право юридичної особи. ... Читати далі »
Просмотров: 997 | Добавил: zmya | Дата: 02.09.2009 | Комментарии (0)

Міні-чат

100