Головна » 2009 » Грудень » 10 » Діти мають бути ситі, одягнені і доглянуті
23:59
Діти мають бути ситі, одягнені і доглянуті
Питання надання допомоги сім’ї із Зоряного, яка опинилася в скруті, та виведення сім’ї з Білилівки з єдиного банку даних сімей, що опинилися в складних життєвих обставинах, розглянули члени дорадчого органу на черговому засіданні 3 грудня.
«Родина із Зоряного, в якій виховується двоє неповнолітніх
дітей, перебуває на обліку в єдиному банку даних сімей, що опинилися в складних життєвих обставинах, вже досить тривалий час — з 2007 року, і покращення умов проживання та виховання дітей за цей час працівники наших служб не спостерігали. В сім’ї постійна проблема — алкоголь, як не батько, то мати зловживає спиртним. А діти дуже хороші», — поінформувала членів дорадчого органу начальник служби у справах дітей РДА Т.А.Драчук.
Провідний спеціаліст центру соціальних служб для сім’ї, дітей та молоді А.М.Скрипнюк повідомила, що батько цієї сім’ї має проблеми з психікою, саме він — головна проблема у родині, оскільки не працює, б’є дружину, а те, що вдалося дружині надбати, — він знищив: порубав меблі, одяг, перебив домашню птицю, а сам поїхав світ за очі. Жінка влаштувалася на роботу в СФГ ім.Мічуріна, намагається покращити умови проживання своїх дітей, за словами сільського голови І.М.Оберемського, спиртного не вживає, та все ж матеріальне становище у родини надзвичайно складне.
З огляду на сказане голова райдержадміністрації Н.О.Туранська запропонувала матері тимчасово влаштувати дітей до Житомирського інтернатного закладу, а коли вона зможе покращити житлово-побутові умови та матеріальне становище, діти повернуться. Начальник управління праці та соціального захисту населення О.П.Розумович зауважила, що жити у постійному страху перед домашнім деспотом неможливо, а у випадку розлучення родина могла б отримувати матеріальну допомогу. Надати таку допомогу зараз немає можливості, оскільки батько ніде не працює.
«Ми маємо подбати, щоб діти були ситі, одягнені, жили в теплі і мали все необхідне для повноцінного розвитку. Ми вам пропонуємо вирішити проблеми з чоловіком, оскільки досвід показує, що він для вашої сім’ї є тягарем, а ми в свою чергу вам допоможемо матеріально, забезпечимо допомогу психолога та юриста», — звернулася до матері Ніна Олександрівна. Члени дорадчого органу вирішили взяти сім’ю під соціальний супровід, надати допомогу з паливом на зиму, по можливості виділити матеріальну допомогу та запросити спеці-алістів з Житомирського інформаційно-консультативного центру для надання психологічної та юридичної допомоги.
Стосовно родини з Білилівки, яка перебувала у єдиному бан-
ку даних сімей, що опинилися у складних життєвих обставинах, з міста Київ надійшов лист, що вона нині проживає у Київській області, батьки обоє працюють, належно утримують та виховують своїх двох неповнолітніх дітей, старший син навчається у Бердичівському училищі. Члени дорадчого органу прийняли рішення вивести цю сім’ю з єдиного банку даних у зв’язку зі зміною місця проживання та рекомендувати сільському голові О.М.Прокопчуку відстежувати подальшу долю цієї сім’ї.
Людмила БУДКО

Переглядів: 790 | Додав: zmya | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]

Міні-чат

100