Головна » 2009 » Грудень » 10 » Допоки ми співатимемо – ми будемо жити!
23:58
Допоки ми співатимемо – ми будемо жити!
Нещодавно у районному будинку культури відбувся огляд народної самодіяльності на підтвердження звання народних та зразкових самодіяльних колективів. Кваліфіковане журі до якого увійшли заступник директора державного обласного науково-методичного центру народної творчості і культурно-освітньої роботи Г.В.Шубіна, завідуючий відділом духових інструментів Житомирського училища культури та мистецтв В.В.Гнітецький, начальник відділу агропромислового розвитку райдержадміністрації, перший заступник голови РДА Б.О.Ходаківський, начальник відділу культури та туризму РДА О.І.Хитрий, начальник організаційного відділу РДА О.І.Сорокопуд, оцінювало творчість артистів, які з’їхалися на огляд із усіх куточків мальовничої та багатої на таланти Ружинщини.
Своїм виступом присутніх порадував духовий оркестр районного будинку культури без якого не відбувається жодне свято. Надзвичайно мелодійними були пісні «Запитаю», «Сопілка», «Розкажу про Україну», «Було літо, було літо», які виконали учасники хорового колективу Чорнорудської школи (керівник А.М.Гнатюк) і «Осінь», «Голубі мої світанки» у виконанні самодіяльного гурту «Пошук» з Білилівки. Не залишили байдужими глядачів композиції дитячого танцювального колективу Вчорайшенського будинку культури, народні пісні «Сію редьку», «Ой у лісі сивий голуб гуде», «Чогось мені сумно» та «Як пішла я на село» у виконанні колективів з Карабчиєва та Княжиків.
— Ружинський район надзвичайно талановитий. Мені приємно, що народна творчість підтримується очільниками громад, в яких працюють самодіяльні колективи. Зараз важко знайти людей, які заспівають так колоритно, як співали наші бабусі на початку ХХ століття, тому необхідно принаймні зберегти те, що ще не втрачено. Адже допоки ми співатимемо – ми будемо жити, оскільки своїм співом ви встеляєте благодатну дорогу собі, своїм дітям, внукам і правнукам, збільшуєте простір добра і любові, — звернулася до учасників огляду голова журі Г.В.Шубіна.
Аліна ЗІНЬКОВА


Переглядів: 908 | Додав: zmya | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]

Міні-чат

100