Головна » 2009 » Листопад » 11 » Допомога сім’ям, що опинилися у складних життєвих обставинах
22:04
Допомога сім’ям, що опинилися у складних життєвих обставинах
Питання соціального супроводу сімей, які опинилися у складних життєвих обставинах, введення їх до єдиного банку даних та надання їм допомоги розглянули члени дорадчого органу взаємодії суб’єктів соці-альної роботи з такими сім’ями на засіданні, яке відбулося 5 листопада.
Члени дорадчого органу заслухали інформацію, надану соціальним працівником Н.О.Передерій, про покращення житлово-побутових умов у родині з Білилівки, у якій виховується малолітня дитина. За словами заступника директора Білилівської гімназії з виховної роботи Т.П.Мошко, дитина ходить до школи, добре навчається, одягнена відповідно сезону, але потребує зимового одягу та взуття. Вирішено вивести цю сім’ю з соціального супроводу з позитивним результатом і допомогти теплим одягом та взуттям. Таке ж рішення дорадчий орган прийняв щодо другої сім’ї з Білилівки, у якій виховується двоє діток. Мати придбала будинок, спиртного не вживає, опікується своїми дітьми. Третю сім’ю з Білилівки, яка опинилась у складних життєвих обставинах, вирішено вивести з соціального супроводу у зв’язку з закінченням тер-міну без позитивного результату, оскільки мати не піклується про своїх двох дітей, зловживає алкоголем, не підтримує у будинку належних побутових умов.
Сім’ю з Дерганівки, яка потрапила у скруту через відсутність житла, вирішено вивести з соціального супроводу з позитивним результатом: молода мама придбала будиночок у селі, доглядає своє немовля, у хаті тепло і чисто. Всі ці сім’ї знято з соціального супроводу, але вони залишаються у єдиному банку даних сімей, що опинилися у складних життєвих обставинах, щоб у разі потреби їм можна було надати допомогу.
Також вирішено взяти під соціальний супровід сім’ю з Білилівки, яка проживає у неналежних житлово-побутових умовах (можна сказати, антисанітарних), а мати не здійснює належного догляду за дітьми. Голова дорадчого органу заступник голови РДА О.В.Кирилюк зазначив, що необхідно залучити спеціалістів районної санітарно-епідеміологічної служби, центральної ра-йонної лікарні та служби у справах дітей РДА і за актом обстеження житлово-побутових умов прийняти рішення щодо подальшої долі дітей у цій родині.
У скрутних обставинах опинилася сім’я, що переїхала до Ружина з Білої Церкви. У ній виховувалося троє дітей, які через неналежний догляд батьків були розподілені між двома бабусями. Прикро, що молоді батьки не спроможні дати лад ні собі, ні своїм дітям. І якщо старший хлопчик проживає в належних умовах та добре доглянутий, то двоє молодших дітей такого догляду не мають. Сім’ю вирішено ввести до єдиного банку даних сімей, що опинилися у складних життєвих обставинах, та взяти її під соціальний супровід.
Подолала скруту родина із Зарудинець, проблеми в якій почалися з хворобою старшого сина – операція та лікування забрали всі кошти. Але сім’я живе у власному будинку, утримує підсобне господарство, отримала кошти згідно Постанови Уряду про виплату одноразової допомоги матерям-героїням. Тому члени дорадчого органу вирішили вивести цю родину з єдиного банку даних сімей, що опинилися у складних життєвих обставинах.
Дорадчий орган також розглянув питання про зняття з соціального супроводу сім’ї з Заріччя у зв’язку з закінченням терміну (один рік). Родина вже тривалий час перебуває на обліку у єдиному банку даних сімей, що опинилися у складних життєвих обставинах: мати палить, вживає алкоголь, не здійснює догляду за дітьми, ніде не працює. Не зважаючи на старання батька, який працює, хоч і має дуже слабке здоров’я, у будинку немає належних санітарно-гігієнічних і побутових умов для проживання та нормального розвитку двох неповнолітніх дітей. Діти навчаються у Зарічанській школі, добре засвоюють шкільну навчальну програму, проте вони неохайні, недоглянуті. Сім’ю знято з супроводу без позитивного результату та залишено у єдиному банку даних сімей, що опинилися у складних життєвих обставинах.
Людмила БУДКО

Переглядів: 1484 | Додав: zmya | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]

Міні-чат

100