Головна » 2009 » Листопад » 5 » Допомога тим, хто її потребує
00:23
Допомога тим, хто її потребує
Благодійна акція «Милосердя» — це поклик на допомогу тим, хто її потребує, — ветеранам війни і праці, інвалідам, самотнім людям похилого віку, воїнам-афганцям, солдатським вдовам, дітям-сиротам. Святий обов’язок суспільства — оточити цих людей піклуванням, милосердям, любов’ю.
Економічна скрута в країні, на жаль, призводить до зубожіння населення. Найбільше страждають незахищені верстви населення: люди похилого віку та одинокі громадяни. Держава не в змозі надати необхідну допомогу. Саме тому беруться до справи благодійні організації, зокрема Товариство Червоного Хреста України, яке має ряд постійно діючих програм, надаючи незамінну допомогу державі.
Під час благодійних акцій працівники Червоного Хреста проводять збір продуктів харчування, одягу, коштів, які адресно отримують підопічні, будинки-інтернати, притулки.
А скільки нині таких, що залишилися на схилі літ в порожній домівці наодинці зі своїми проблемами та хворобами. Така вже сумна дійсність, що все, чим жила людина, залишається позаду, а попереду — старість-самотина, до якої нерідко додаються бідність і хвороби. Саме до таких людей і поспішають активісти Червоного Хреста. Вони допомагають одиноким, інвалідам: патронажні молодші сестри доставляють продукти з магазину, ліки, здійснюють індивідуальний догляд, медичні сестри за призначенням лікаря надають медичну допомогу.
Аналізуючи статистичні дані, ми розуміємо, що з кожним роком кількість працюючих зменшується. Час і обставини вимагають сьогодні добре підготовлених, з життєвим досвідом і практичними навичками працівників патронажної служби Червоного Хреста.
Вступаючи в контакт з літніми людьми, ми повинні пам’ятати, що за їх плечима — життя з проблемами і болем, втратами та розчаруваннями.
На долю сьогоднішніх 80-річних людей випало пережити страшні роки війни, роки відбудови. Багато матерів не діждали своїх синів, чоловіків. Їх молодість згадується лише з болем і втратами. Кожен прожитий день сьогодні забирає від нас наших ветеранів. Лише повага, чуйність і шана можуть хоч тимчасово втамувати їх біль, пригоїти душевні рани. На практиці це вкрай вразлива категорія громадян, що потребує особливого підходу.
Ці люди добре розуміють душевне тепло, цінують турботу про них, повагу до них, вміння вислухати, порадити.
Для потреб підопічних Червоного Хреста працює медико-соціальний центр, в якому надається допомога вживаним одягом, взуттям, продуктовими наборами до різних свят, грошова допомога. Медичні сестри у центрі вимірюють артеріальний тиск, виконують медичні процедури, радять, які ліки і коли краще вживати. Працює пункт прокату, в якому можна взяти на тривалий термін інвалідні візки, милиці, ходунки.
Вся допомога незахищеним верствам населення надається за рахунок пожертв, благодійних, членських внесків, яких, на жаль, не вистачає для надання допомоги усім потребуючим. Тому Ружинська районна організація Товариства Червоного Хреста України звертається та просить всіх підприємців, комерційні структури, керівників господарств та все населення району не залишатися байдужими до горя ближнього і надати посильну допомогу, співпрацювати з Червоним Хрестом та брати активну участь у проведенні благодійних акцій.
Милосердя і доброта. Про них так багато мовиться, а нещасним, знедоленим і хворим їх так бракує… Та є люди, котрі не можуть пройти повз чужу біду, яким болить чуже горе. Часто саме завдяки таким людям сірі будні стають схожими на свято і радість приходить у дім, в якому раніше панувала печаль та безвихідь. Відрадно, що у нашому районі в такий важкий час є такі люди: активісти та волонтери Червоного Хреста, які допомагають Товариству у вирішенні завдань по збору продуктів харчування, коштів, одягу та взуття. Це насамперед, сільські голови Немиринець, Княжиків, Жовтневого, Малої Чернявки, Мовчанівки, Вільнопілля, Рогачів, директори Ягнятинської та Бистрицької шкіл, Ружинської та Білилівської гімназій, головний лікар Ружинської ЦРЛ М.П.Зозуля, директор районного центру зайнятості В.Л.Бондарчук, начальник відділу освіти РДА В.Г.Федорчук, волонтер Г.М.Великодна. Від усіх підопічних щиро дякую всім вам, бажаю всіляких гараздів, здоров’я, щастя, благополуччя та натхнення у подальшій співпраці.
Щира наша вдячність Вам, благодійники! Вірте, що всім, хто дає, допомагає робити добру справу, воздасться сторицею.
Світлана СИДОРУК,
голова районного Товариства
Червоного Хреста

Переглядів: 794 | Додав: zmya | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]

Міні-чат

100