Головна » 2009 » Грудень » 16 » Дошкільні навчальні заклади потребують коштів
22:28
Дошкільні навчальні заклади потребують коштів
Дошкільні навчальні заклади Ружина ДНЗ №1 «Золота рибка» та ДНЗ №3 «Казка» перебувають на балансі Ружинської селищної ради. З першого вересня поточного року обидва заклади розпочали поетапне впровадження роботи за новою базовою Програмою «Я у світі». Це перша в Україні програма розвитку, а не навчання, в центрі якої стоїть дитина. Це передбачає створення у дошкільному закладі розвивального життєвого простору. Працюючи за новою Програмою, педагоги мають виконати досить складне завдання і відійти від стереотипів у вихованні малечі, напрацьованих за багато років педагогічної діяльності.
У ДНЗ №1 «Золота рибка» функціонує 5 вікових груп, у яких виховується 122 дитини. У червні поточного року у приміщенні та надвірних спорудах закладу зроблено поточний ремонт, на який використано 3300 грн благодійних батьківських коштів. Завдяки матеріальній допомозі ПП Пасічник збудовано 1 павільйон для дітей, за кошти селищної ради замінено труби газопроводу.
Недостатність коштів – головна проблема дитячого закладу. Вихователі дитсадка змушені методичне забезпечення купувати за власні кошти. Також потрібно придбати дидактичний матеріал для створення розвивального середовища, передбаченого Програмою «Я у світі», але лише батьківськими коштами цього питання не вирішити, бо матеріали дорогі. Дитсадок працює 41 рік без капітального ремонту, більшість вікон приміщення потребують заміни. Також потрібно розвантажити ясельну групу, в якій виховується 32 діток замість 15, але вирішити цю проблему у дитсадку планують у січні 2010 року.
У ДНЗ № 3 «Казка» функціонує 5 вікових груп, у яких виховується 132 дитини. Для модернізації матеріально-технічної бази колектив закладу спільно з батьками придбали навчально-дидактичні посібники, постільну білизну, посуд, по можливості відремонтували приміщення всіх вікових груп. Проте будівлі дитсадка вже 23 роки і вона потребує капітального ремонту. Також потрібно замінити вікна, двері, огорожу. Найболючішою залишається проблема з опаленням. Проектно-кошторисна документація виготовлена, проте відсутність фінансування затримує проведення робіт.
Під час епідемії грипу вихованці обох ружинських дитсадків перебували на карантині. Працівники навчальних закладів вжили всіх запобіжних санітарно-гігієнічних заходів, аби хвороба не поширювалась з поверненням дітей до навчально-виховного процесу. Нині малеча готується до святкових Новорічних ранків.
Людмила БУДКО

Переглядів: 761 | Додав: zmya | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]

Міні-чат

100