Головна » 2009 » Листопад » 25 » Епідеміологічна ситуація в районі очима податкової
20:18
Епідеміологічна ситуація в районі очима податкової
— У зв’язку зі складною епідеміологічною ситуацією та оголошенням в Україні карантину через поширення гострої вірусної інфекції, головою ДПА України С.В.Буряком було затверджено План заходів проведення інформаційної кампанії в засобах масової інформації щодо контролю органів ДПС за реалізацією лікарських засобів і виробів медичного призначення. Скоординовано роботу податкової служби стосовно контролю за реалізацією лікарських засобів та виробів медичного призначення в аптеках – зазначила на черговому брифінгу начальник ДПІ у Ружинському районні Катерина Павлівна Велика.
Відповідно Постанови КМУ від 30.10.2009 року №1154 в аптеках проти гострої вірусної інфекції має бути 15 обов’язкових найменувань ліків: аміксин, озельтамівір (таміфлю), азитроміцин, амізон, ампіцилін, арбідол, аскорбінова кислота, ремантадин, мазь оксолінова, хлоргексидину біглюконат, марля, одноразові маски, багаторазові маски, рукавички, п’ятиграмові медичні шприци.
Під час проведених перевірок суб’єктів господарювання щодо здійснення реалізації лікарських засобів і виробів медичного призначення, дотримання порядку розрахункових операцій за готівку встановлено факти відсутності окремих обов’язкових лікарських засобів на період карантину, зокрема маски були відсутні в ЦРА №62, «Віва фарм» та «Валеофарм».
В аптеці «Віва фарм» відсутні також аміксин для дорослих, амізон, арбідол, оксолінова мазь, через відсутність їх на оптових складах поставщиків.
Під час перевірок факти перевищення граничних оптово-відпускних цін на ліки та вироби медичного призначення на період карантину не виявлено.
На 5% з 1 листопада 2009 року зменшено націнку на всю номенклатуру ліків в центральній районній аптеці №62.
Готівкові кошти оприбутковувались своєчасно та в повному обсязі.
Раїса НИЧИПОРУК,
старший державний податковий інспектор відділу оподаткування юридичних осіб

Переглядів: 790 | Додав: zmya | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]

Міні-чат

100