Головна » 2009 » Грудень » 16 » Круглі столи відбулися Прибережному та Голубівці
22:27
Круглі столи відбулися Прибережному та Голубівці
Голова районної державної адміністрації Н.О.Туранська продовжує проводити «круглі столи» з жителями сіл району. Цього разу такі зустрічі відбулися в Прибережному та Голубівці. Люди зверталися із найрізноманітнішими питаннями, які не можуть вирішити в громадах самостійно. Так прибережненський сільський голова В.М.Ткачук попросив роз’яснити ситуацію щодо уведення платних послуг у банку Аваль, який обслуговує сільську раду. Адже за законодавством працівники сільської ради не мають права брати гроші з селян, які приходять чи то отримати довідку, чи посвідчити підпис тощо, а спеціально закладених на це коштів у бюджеті сільської ради просто немає. 
Як зазначила голова райдержадміністрації Н.О.Туранська, якщо банки, які ввели такі послуги не змінять своєї політики, то доведеться сільським радам змінювати фінансові установи, із якими вони співпрацюють. Адже сільського голову згідно Закону України «Про корупцію» можуть притягнути до відповідальності за ті копійки, які він змушений буде брати з людей. 
Очільник прибережненської громади попросив у адміністрації фінансової допомоги щоб виготовити технічну документацію для дитячого садочка, який разом із прилеглою територією винесений за межі села. Н.О.Туранська запропонувала сільському голові знайти розпорядження та рішення, згідно яких ця територія була винесена за межі села і проконсультуватися в юрисконсульта райдержадміністрації, адже можливо, написавши подання до прокуратури, можна буде скасувати зазначені документи, і тоді виготовлення технічної документації буде просто непотрібним. 
І в Прибережному, і в Голубівці виникла проблема через відсутність інспектора по землі. Адже орендарі місцевих земель переорали в одному випадку дорогу, а в іншому – пасовище, на якому селяни випасали худобу. Обговоривши це питання, Н.О.Туранська порадила перш за все поставити межові знаки, щоб орендарі земельних паїв знали межі своїх ділянок. Якщо й це не допоможе, то потрібно буде звертатися до відповідних служб району та області.
Жителів Прибережного також турбували питання виділення землі для працівників соціальної сфери та боротьби із бродячими собаками. Як зауважив сільський голова, боротьбу почали із тих тварин, які мають господарів, але вільно бігають вулицями, лякаючи перехожих. Господарям таких собак уже розіслані відповідні попередження, але, якщо вони не відреагують, то згідно законодавства будуть оштрафовані. Щодо виділення земельних ділянок, то Н.О.Туранська пообіцяла посприяти вирішенню цього питання, адже люди, які живуть і працюють в сільській місцевості, повинні мати землю, де могли б вирощувати найнеобхідніше.
Найбільший резонанс викликало питання утилізації неопізнаних мінеральних добрив та отрутохімікатів, які зберігаються у хімскладі поблизу школи та дитсадка.
— Із місцевого бюджету виділені кошти для утилізації хімічних рештків добрив, однак жодна громада району не погодиться, щоб ці речовини зберігалися на її території. А для транспортування рештків на спеціально обладнанні полігони (яких лише два в Україні), виділених коштів буде просто недостатньо, — зазначила Н.О.Туранська.
У Голубівці сільський голова О.М. Лікарчук звернувся до голови райдержадміністрації від імені жителів Черемухи, які просили посприяти у вирішенні питання із відновленням маршруту рейсового автобуса від села до районного центру. Адже вже більше трьох місяців автобус не приїжджає в Черемуху тому люди змушені добиратися до Ружина спочатку приміським поїздом, а потім попутним транспортом. Н.О.Туранська пообіцяла посприяти у вирішенні цього питання.
Досі не вирішене у Голубівці і питання із розпайованим майном колишнього колгоспу. За словами жителів села, від тієї техніки та реманенту, які були розпайовані, уже мало що залишилось. Н.О. Туранська зазначила, що це питання уже піднімалося на сході села, однак суттєвих зрушень й досі немає. Людей має турбувати доля власного майна, тому вирішувати цю проблему потрібно із головою спілки співвласників майна, який обов’язково повинен провести інвентаризацію та прозвітуватися перед членами спілки.
Також голубівчанами були порушені проблеми щодо роботи радіоточок та працевлаштування сільської молоді.
Однак найважливішим для жителів обох сіл було обговорення питання щодо нестабільності цін на молоко.
— Звичайно, мені хотілося б, аби ви підтримали наше молокопідприємство, адже саме воно поповнює району скарбницю сплачуюючи податки. Однак кожен ладен вибирати для себе сам з ким співрацювати. Та для того, щоб ситуація з цінами на продукцію залишалася стабільною, вам необхідно заключити із підприємствами договори, де на зазначений термін буде чітко визначена ціна за один літр молока. Тоді ви зможете себе застрахувати від різкого зменшення цін, — наголосила голова райдержадміністрації Н.О.Туранська.
Аліна ЗІНЬКОВА
Переглядів: 749 | Додав: zmya | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]

Міні-чат

100