Головна » 2009 » Листопад » 25 » Молокоприймальні підприємства на території району мають працювати у правовому полі
20:38
Молокоприймальні підприємства на території району мають працювати у правовому полі
Питання надання дотації вирівнювання, видачі державних актів на землю, підготовки до виборів та передплати періодичних видань на 2010 рік, укладення договорів з молокопереробними підприємствами, статистичної звітності розглянули учасники наради голови райдержадміністрації Н.О.Туранської з сільськими і селищним головами, яка відбулася 24 листопада.
Начальник фінансового управління райдержадміністрації
З.Т.Пеньківська нагадала сільським та селищному головам про розподіл дотації вирівнювання на забезпечення доплати за природний газ, виплати заробітної плати, оплати за енергоносії тощо, але ці кошти можна спрямувати лише на захищені статті. «Якщо при розподілі у вас в бюджеті залишаються кошти, це — ваші вільні залишки, які будуть розподілені на сесіях сільських та селищної рад у 2010 році», — наголосила Зоя Тадеушівна. Вона також звернула увагу сільських голів Роставиці, Плоски та Шпичинець на необхідності покращення роботи з надходженнями, оскільки у випадку недопрацювання у цьому напрямку, доведеться переглянути заплановані видатки.
Щодо питань, що виникають у процесі видачі державних актів
на землю за державний кошт, роз’яснення дав заступник начальника відділу Держкомзему у Ружинському районі М.В.Руденко. Зокрема Микола Васильович звернув увагу учасників наради, що спадкоємці власника (користувача) земельної ділянки, яка була передана у власність (користування) до 2002 року мають право оформити її приватизацію за державний кошт. Для цього сільська рада має надати рішення про передачу земельної ділянки у власність (користування), а спадкоємець має надати свідоцтво про право на спадщину. Якщо сільська рада не приймала рішення про передачу земельної ділянки, то це рішення можна прийняти тепер (Постанова №1112 від 21.10.2009 р.). Відповідаючи на запитання Малочернявського сільського голови О.З.Опалінського, М.В.Руденко навів такий приклад: якщо батькові було передано 0,60 га, а у користуванні у нього було 0,90 га, то його спадкоємець може за державний кошт приватизувати ту землю, яка рішенням сільської ради була передана його батькові – 0,60 га, а решту землі може приватизувати за власний кошт. Якщо ж ділянка була у користуванні до набуття чинності Земельним кодексом (2002 рік), то її можна передати у власність і тоді людина може оформити приватизацію за кошти держави. Що стосується помилок у прізвищах, іменах та по батькові власників земельних ділянок, то М.В.Руденко зазначив, що сільська рада має прийняти рішення, в якому вказати точні дані.
Про створення виборчих дільниць та забезпечення їх усім необ-
хідним інформацію учасникам наради довів керівник апарату райдержадміністрації А.М.Марущак. Він також ознайомив сільських та селищного голів з календарним планом щодо створення виборчих дільниць, згідно якого до 27 грудня поточного року мають бути утворені всі звичайні виборчі дільниці та підготовлені подання про їх розташування, матеріально-технічне забезпечення тощо. Він також нагадав про необхідність подати матеріали для підготовки районної Книги пам’яті.
Андрій Миколайович акцентував увагу очільників населених пунктів району на необхідності забезпечити відомчу та індивідуальну перед-плату періодичних видань у своїх громадах, сприяти листоношам у передплаті районної газети «Ружинська земля» та обласної «Житомирщина».
Спеціаліст відділу ведення державного реєстру виборців
М.А.Сторожук поінформував сільських та селищного голів про уточнення списків виборців, необхідність надання інформації про осіб, яким до 17 січня 2010 року виповниться 18 років, про осіб, які змінили персональні дані (прізвище, ім’я, місце проживання тощо), про зміну назв вулиць та нумерації будинків.
Питання опіки та піклування, створення в районі прийомних сімей
висвітлив директор районного Центру соціальних служб для сім’ї, дітей та молоді А.С.Симон.
Як наголосила начальник відділу статистики у Ружинському ра-
йоні Л.О.Литвинюк, створення статистичних даних погосподарського обліку у єдиній програмі дасть можливість у майбутньому створити базу даних про тварин, яких утримує населення району, кількість та види рослин, які ростуть на присадибних ділянках, а головне – створити реєстри населення за віком та статтю, які регулюватимуться програмою автоматично. Програмне забезпечення встановлене у всіх сільських радах, які мають комп’ютери, але робота щодо введення даних просувається надзвичайно повільно, хоча секретарі сільських рад пройшли навчання. Тому Людмила Олексіївна звернула увагу на необхідності пожвавлення роботи у цьому напрямку.
Про прийом документів на отримання державної дотації за зда-
ну худобу та необхідність укладення договорів здавачів молока з переробними підприємствами наголосив державний інспектор якості та формування ресурсів сільськогосподарської продукції у Ружинському районі В.М.Андрощук.
Підсумовуючи нараду, голова райдержадміністрації Н.О.Ту-
ранська зауважила, що очільники громад району мають перш за все навчитися краще працювати з надходженнями до місцевих бюджетів, а відповідно і контролювати суб’єкти господарської діяльності на ввіреній їм території. Стосовно укладення договорів з молокопереробними підприємствами, Ніна Олександрівна підкреслила, що у випадку відсутності такого договору людина, яка здає молоко, не має гарантії в постійній ціні на свою продукцію. А також у випадку неоплати за здане молоко не зможе отримати заборговані кошти, як це сталося в одному з сіл району, де людям боргують близько 47 тисяч гривень — по 1,5 тисячі кожній родині. Крім того, наголосила голова райдержадміністрації, ДП «Ружин-молоко» — це підприємство, яке має весь пакет документів, єдине на території Ружинщини створило молокоприймальних пунктів на 180 тисяч гривень. При цьому воно забезпечує надходження до бюджету, а приймальники молока з інших районів працюють навіть без належних документів, хоча мають працювати в правовому полі. Тому Ніна Олександрівна закликала сільських голів пожвавити роботу щодо укладення договорів з молокопереробними підприємствами, яка має бути завершена до 15 грудня.
Людмила БУДКО

Переглядів: 888 | Додав: zmya | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]

Міні-чат

100