Головна » 2009 » Вересень » 30 » На часі – приватизація землі та акредитація медичних закладів
20:52
На часі – приватизація землі та акредитація медичних закладів
                                                                                            
Питання надання довідок населенню району для безоплатної приватизації земельних ділянок та акредитації медичних закладів району, доступу до об’єктів соціальної сфери осіб із обмеженими фізичними можливостями та облаштування комунальних ринків на території населених пунктів розглянули представники громад району на нараді голови райдержадміністрації Н.О.Туранської.
З проханням надати допомогу бажаючим приватизувати свої 
 земельні ділянки звернувся до очільників населених пунктів району начальник архівного відділу райдержадміністрації В.І.Салюк. Він зауважив, що процедуру надання архівної довідки можна значно скоротити, якщо сільські ради нададуть копії рішень про надання в користування земельної ділянки заявнику. Якщо це зробити, то архівний відділ зможе протягом дня опрацювати близько ста заяв, що дозволить у короткі терміни оформити приватизацію.
Начальник відділу Держкомзему у Ружинському районі О.М. Рачук закликав сільських голів не затримувати подачу документів на приватизацію земельних ділянок, щоб відділ міг оперативно опрацювати документи, провести необхідні виміри.
Про необхідність виконання розпорядження голови рай-
 держадміністрації щодо облаштування комунальних ринків на території населених пунктів району наголосив заступник голови РДА О.В.Кирилюк. Він зазначив, що необхідно терміново провести інвентаризацію ринків та створити їх реєстр, визначити кількість торгових місць, належність земельної ділянки тощо. У селах, де торгівля ведеться у непризначеному для цього місці (наприклад, посеред проїжджої частини) необхідно визначити місце для ринку, підсипати торгову площу, по можливості зробити накриття і столи для торгівлі. Як зауважила голова райдержадміністрації Н.О.Туранська, для облаштування комунальних ринків потрібно не так багато коштів, але якщо торгівля і надалі проводитиметься у неналежних умовах, винні особи будуть покарані.
Щодо облаштування об’єктів соціальної сфери пандуса-
 ми та кнопками виклику спеціалістів, то О.В.Кирилюк наголосив, що на 166 об’єктах встановлено пандуси або кнопки виклику, 56 – не облаштовано. Але ці цифри насьогодні далеко не точні, оскільки кнопки не діють, пандуси зруйнувалися. Тому голова райдержадміністрації дала доручення сільським головам до 6 жовтня подати довідки щодо облаштування вказаних об’єктів пандусами, а з 15 жовтня райдержадміністрація проводитиме перевірки забезпечення доступу до об’єктів соціальної сфери осіб із обмеженими фізичними можливостями. 
Також заступник голови РДА О.В.Кирилюк звернув увагу очільників громад району на необхідності повідомляти управління експлуатації газового господарства та «Укртелеком» про проведення робіт, пов’язаних із грейдеруванням та копанням, оскільки є небезпека пошкодити труби газової мережі або кабель.
Начальник фінансового управління райдержадміністрації 
 З.Т.Пеньківська наголосила на першочерговості виплати заробітної плати перед іншими платежами та закликала сільських голів тих населених пунктів, де бюджет не виконується, вишукувати кошти на виплату зарплати, оскільки у зв’язку з невиконанням районний бюджет не зможе їм надати допомогу.
Заступник начальника управління праці та соціального за-
 хисту населення РДА В.М.Скрипаченко поінформувала сільських голів про необхідність подати інформацію про бездомних осіб та про одиноких громадян, які проживають на території їх населених пунктів, аби, як зазначила Н.О.Туранська, «жодна людина в районі не померла від холоду у зимовий період». 
Про необхідність заготівлі картоплі для харчування хворих 
 Вчорайшенської лікарської амбулаторії та Ружинської центральної районної лікарні нагадав сільським головам начальник відділу охорони здоров’я РДА В.В.Ніколайчук. Він також наголосив на необхідності терміново виправити недоліки в роботі медичних закладів району, оскільки лише третина з них готова до акредитації. «Головне, усунути недоліки у веденні документації, у техніці безпеки та виконати доведені райсанепідемслужбою пункти, які є обов’язковими для медичних установ», – підкреслив В.В.Ніколайчук. Як наголосила голова райдержадміністрації Н.О.Туранська, «зберегти мережу медичних закладів – це посильне завдання для сільських голів, яке не потребує капітальних вкладень, але якщо цього не зробити, то це перекреслить все те добре, чого вдалося досягти в громаді».
Людмила БУДКО


Переглядів: 1057 | Додав: zmya | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]

Міні-чат

100