Головна » 2009 » Грудень » 24 » На Ружинщині впроваджуватимуть програму оптимізації шкільної освіти
17:47
На Ружинщині впроваджуватимуть програму оптимізації шкільної освіти

На засіданні комісії районної ради з гуманітарних питань присутні розглянули проект програми оптимізації шкільної освіти у Ружинському районі. Представник відділу освіти райдержадміністрації Н.М.Ципцюра зазначила, що згідно з проектом, на базі Ружинського району планується створити дванадцять освітніх округів де можна буде отрима-ти атестат про загальну освіту. Також планується реорганізація деяких закладів І-ІІ та І-ІІІ ступенів у навчальні заклади нижчого рівня у зв’язку зі змен-шенням кількості учнів. На базі одного із округів буде створено навчально-виробничий комбінат, де учні Ружинщини зможуть освоювати певний фах. — Звичайно, цей процес відбуватиметься поступово, адже потрібно буде сформувати педагогічні колективи оновлених шкіл та новостворених округів. Також однією із найважливіших проблем залишається підвіз учнів до шкіл, адже після такої реорганізації необхідно буде збільшувати кількість шкільного транспорту тощо. Проте введення цієї програми на теренах району дасть можливість збільшити фінансування навчальних закладів, а це, відповідно, і оновлення техніки, і закупівля нових підручників, реактивів тощо, — зазначила Н.М.Ципцюра. Обговоривши відповідне питання, депутати вирішили винести його на розгляд координаційної ради з подальшим розглядом на сесії районної ради. Рекомендувати відділу освіти РДА привести у відповідність склад шкіл освітніх округів та розтлумачити пункт 2.1 Положення, щодо того, хто саме має прийняти рішення про вве-дення в дію Програми оптимізації шкільного навчання. Про результати лабораторних досліджень у Зарічанській школі доповів заступник голови районної ради О.С.Репіч. — За результатами досліджень, проведених Ружинською СЕС, вміст формальдегідів у кабінетах хімії та фізики Зарічанської ЗОШ І-ІІ ступенів перевищує норму в 4-5 разів. Санітарними лікарями було заборонено використання цих класів під час навчального процесу. Однак, незважаючи на заборону, навчання все-таки продов-жувалося. Як виявилося незабаром, нові меблі, які придбанні відділом освіти за кошт благодійників, не відповідають прийнятим санітарним нормам. Тому фактично дітям тепер просто немає де навчатися, — наголосив О.С.Репіч. Було прийнято рішення рекомендувати районні державні адмін-істрації та відділу освіти РДА терміново вжити необхідних заходів щодо заміни непридатних меблів. Розглянувши лист народного депутата України Оксани Білозір, щодо внесення пропозицій та зауважень щодо ескізу Державного Герба України депутати вирішили рекомендувати апарату район-ної ради підготувати проект листа до О.Білозір із пропозицією не використовувати зброю як компонента великого Державного Герба України. 

Аліна Зінькова

Переглядів: 766 | Додав: zmya | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 1
1 Олександр Репіч  
0
11 грудня 2009 року, майже через два с половиною місяці після досліджень проведених облСЕС, постійного провітрювання та кількаразового щоденного мокрого прибирання, Ружинською райСЕС проведено повторні дослідження повітря класів фізики та біології, які показали перевищення гранично допустимого вмісту формальдегидів у повітрі класу біології у 3,2 рази, класу фізики у 3,7 рази (Протокол №9 досліджень повітря робочої зони від 11.12.2009 року).
14 грудня 2009 року головним державним санітарним лікарем Ружинського району П.П. Куцаном направлено звернення прокурору Ружинського району Ю.С. Козлову з інформацією про ситуацію, яка склалася у Зарічанській ЗОШ І-ІІ ступенів, та бездіяльність місцевих органів влади району, які не реагують на проблеми, викладені в листах від райСЕС щодо перевищення концентрації формальдегидів, та можливих наслідків. РайСЕС попросила прокурора району допомогти у вирішенні виниклої ситуації (лист №3-04/1526 від 14.12.2009 р.)
Виконавчим апаратом районної ради встановлено, що меблі, які є джерелом насичення повітря класів формальдегідами, придбані районним відділом освіти у ТОВ "Торговий дім "Цвях"" з певними порушеннями. На накладних № 08668, №000981,№000982 відсутні: - дата відпуску меблів;
- підписи особи, яка відпустила меблі;
- запис про доручення відділу освіти на отримання меблів;
- запис про особу, яка отримувала меблі;
- підпис особи, яка отримала меблі.
На придбані меблі відсутній санітарно-медичний висновок про їх відповідність діючим нормам та сертифікат відповідності.
Станом на 23 грудня районна рада не отримала від відділу освіти будь які відомості про претензії продавцю меблів на іх невідповідність діючим нормам.

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]

Міні-чат

100