Головна » 2009 » Листопад » 25 » Подвиг Матері-героїні, як приклад для сучасників
20:42
Подвиг Матері-героїні, як приклад для сучасників
У складних економічних та політичних умовах життя сьогодні більшість жінок не наважуються народжувати більше двох дітей. На перешкоді стає безліч різноманітних факторів. Це і низький рівень життя простих людей, і постійне підвищення цін, і нестабільність у державі тощо. Проте чи задумувалися у свій час над цими проблемами жінки, які отримали почесний статус Матерів-героїнь? Насправді тоді для них найосновнішим та найпрекраснішим таїнством було народження дитини. Тоді люди народжували, бо хотіли цього, а не керувалися меркантильними інтересами збагачення.
На засіданні тридцять п’ятої сесії районної ради, матерів, які отримали почесний державний статус привітали голова районної ради В.Ц.Саківський та перший заступник голови райдержадміністрації, начальник управління агропромислового розвитку Б.О.Ходаківський.
— Народити і виховати більше п’яти дітей у нашій країні — це справжній подвиг. Жінки, які сьогодні удостоєні почесного звання «Мати-героїня» — це Мами, які змогли виховати своїх дітей належним чином та прищепити їм любов до людей та Батьківщини, — зазначив В.Ц.Саківський.
— Є святині, перед якими ми схиляємо голови, та, мабуть, найважливіша святиня для кожного — це мати. Адже з материнським молоком ми пізнавали світ, саме мама для своєї дитини — найближчий друг та порадник, саме з материнськими настановами кожен із нас вирушає у доросле життя. І тільки з часом починаєш розуміти, яке цінне кожне мамине слово. Шановні матері, я бажаю всім Вам, щоб якнайчастіше у Ваших домівках звучали голоси Ваший дітей, внуків та правнуків, — наголосив Б.О.Ходаківський.
За інформацією начальника віділу у справах сім’ї, молоді та спорту РДА Н.М.Пилипчук, сьогодні в Ружинському районі проживає більше 220 жінок, які народили п’ятеро і більше дітей. Згідно Указу Президента України «Про присвоєння почесного звання «Мати-героїня» таке право отримали 34 жінки із різних сіл нашого району. На засіданні 35 сесії районної ради свої нагороди отримали матері, які народили і виховали п’ять і більше дітей, Галина Іванівна Остапенко, Валентина Іванівна Тимошенко, Ганна Андріївна Черепова, Ніна Іванівна Кузавкова, Ганна Аврамівна Квітка, Галина Петрівна Попова, Віра Іллінічна Гнатюк з Чорнорудки; Олена Іванівна Криворучко та Ніна Олексіївна Дзюба з Білилівки, Ольга Гаврилівна Кравчук з Ягнятина, Наталія Петрівна Волинець з Мовчанівки, Марія Йосипівна Руденко з Заріччя і мати шести дітей Зінаїда Євстафіївна Покропивна з Ружина. Посмертно нагороджено матір шести дітей Катерину Сергіївну Зайцеву із Чорнорудки та матір п’яти дітей Світлану Леонідівну Білокриницьку з Роставиці.
Двадцять три жінки, удостоєні високого та почесного звання, будуть нагороджені на сесіях та засіданнях виконкомів органів місцевої влади в кожному з сіл. Так нагороди отримають Тамара Володимирівна Лоскучерява, Марія Тадеушівна Ковальчук, Ядвіга Іванівна Горовенко, Марія Станіславівна Костик, Станіслава Тадеушівна Яткевич із Роставиці; Марія Антонівна Міщук, Марія Іванівна Артемчук, Любов Дмитрівна Миколюк, Олександра Феодосіївна Бондарчук з Бистрика, Софія Онуфріївна Сьотка із Верхівні, Ольга Степанівна Шевчук з Мусіївки, Ганна Захарівна Пікула, Марія Михайліна Вітюк, Марія Онисімівна Посесор, Тетяна Іванівна Юхимець з Немиринець, Марія Михайлівна Ременюк із Зеленого, Надія Костянтинівна Кондратенко, Надія Іванівна Бражій, Віра Денисівна Моргун з Карабчиєва.
Саме з таких жінок має брати приклад сучасне молоде покоління. Адже вони, незважаючи на жодні проблеми, зважилися на народження п’яти і більше дітей. Хоча життя в тодішньому суспільстві не можна було назвати легким, але ці жінки змогли виховати дітей гідними громадянами, дати належну освіту тощо. Для кожного з них знаходилось ласкаве слово чи ніжна любляча посмішка, кожному приділялася належна увага, а тому ніхто й не відчував себе обділеним батьківською любов’ю. Тепер їхні діти – гордість і потіха для батьків. Вони продовження славного роду і міцних українських традицій.
Отож, шановні Матері-героїні нехай Ваш подвиг назавжди залишається прикладом для прийдешніх поколінь. Нехай ніколи не старіє щира та любляча материнська душа, нехай Ваші діти та внуки й надалі залишаються най-більшою материнською гордістю!

Аліна ЗІНЬКОВА

Переглядів: 1497 | Додав: zmya | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]

Міні-чат

100