Головна » 2009 » Грудень » 3 » Поради молоді з обмеженими фізичними можливостями
11:26
Поради молоді з обмеженими фізичними можливостями
Шановні старшокласники та випускники! Якщо Вас турбують питання: чим займатись у житті, яку професію обрати – важливою передумовою для досягнення успіху та рівних умов у житті є якісна освіта.
Відповідно до Конституції та цілої низки законодавчих актів наша держава забезпечує для людей з особливими потребами доступність і безоплатність освіти у державних та комунальних навчальних закладах з урахуванням їхніх бажань та інтересів.
Самореалізуватися, досягти успіхів в житті та кар’єрі Вам буде легше, якщо Ви знатимете особливості законодавства України
* Конституція України гарантує право кожного громадянина на розвиток особистості та здобуття освіти. Безоплатно здобути вищу освіту Ви можете в державних і комунальних навчальних закладах на конкурсній основі.
* Законом України «Про основи соціальної захищеності інвалідів в Україні» для Вас передбачені пільги при вступі до навчальних закладів для набуття вищої професійної освіти.
До вищих навчальних закладів І – ІV рівнів акредитації, чи професійно-технічних навчальних закладів, Вас зарахують поза конкурсом за умови подання сертифіката Українського центру оцінювання якості освіти з оцінками (кількістю балів), не нижче встановленого рівня, якщо Вам не протипоказане навчання за обраною професією (спеціальністю) та спеціалізацією.
Якщо і Ваші батьки є інвалідами, або Вас виховує один із батьків, який має інвалідність, за інших рівних умов Ви маєте переважне право на зарахування до вищих навчальних закладів І - ІV рівнів акредитації та професійно – технічних навчальних закладів.
* Під час навчання стипендія та пенсія (державна соціальна допомога інвалідам з дитинства і дітям – інвалідам) виплачуються в повному розмірі.
* Пам’ятайте! Для здобуття освіти у вищих навчальних закладах, незалежно від форми їх власності, Ви можете отримати через управління освіти цільовий пільговий державний довгостроковий кредит. Порядок надання таких державних кредитів затверджено постановою Кабінету Міністрів України від 16.06.03 № 916.
* Відділення Фонду соціального захисту інвалідів можуть також фінансувати витрати на Ваше навчання.
* Актуальну робітничу професію можна отримати в центрах професійної реабілітації інвалідів за направленням органів праці і соціального захисту населення.
Якщо Ви не зорієнтувались на ринку праці, не визначились з вибором професії, або маєте складнощі з працевлаштуванням, то звертайтесь до центру зайнятості. Фахівці служби зайнятості готові допомогти Вам у правильному професійному виборі та посприяти успішному пошуку роботи.
Адреса Ружинського районного центру зайнятості: смт. Ружин, вул. Бірюкова 69/а, тел. 3-19-05.
Валентина РУДЕНКО,
профконсультант
Ружинського РЦЗ

Переглядів: 709 | Додав: zmya | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]

Міні-чат

100