Головна » 2009 » Листопад » 19 » Праця хлібороба — найшанованіша
23:02
Праця хлібороба — найшанованіша
Напередодні Дня працівників сільського господарства відбулися урочистості з нагоди свята, на яких керівники сільськогосподарських підприємств району приймали вітання від керівництва району та аматорів районної сцени.
«19 років я пропрацювала у місцевому господарстві – СВК «Ружинський», тому це свято близьке мені, і я завжди з особливою теплотою говорю про тих людей, які вирощують хліб. Саме завдяки вашій праці ми маємо хліб і до хліба, кращі показники серед інших районів області. Тому бажаю вам щастя, довголіття, дуже хочу, аби ви отримували гідну зарплату і високу пенсію. Спокою вашим сім’ям, здоров’я вашим дітям, щоб неприємності та негаразди не затьмарювали неба над вашим домом», — сказала у вітальному слові голова райдержадміністрації Н.О.Туранська та попросила присутніх на святі керівників сільгосппідприємств передати вітання своїм підлеглим — усім трудівникам полів і ферм, чиєю працею сьогодні увінчаний загальнорайонний коровай Ружинщини.
«Наш район — сільськогосподарський, і вам, шановні працівники сільськогосподарської галузі, особливо важко у складні нинішні часи. Тому я вам зичу здоров’я, наснаги і сили вистояти у наш нелегкий час», — звернувся до присутніх заступник голови районної ради О.С.Репіч.
Перший заступник голови райдержадміністрації начальник управління агропромислового розвитку РДА Б.О.Ходаківський, вітаючи аграріїв району з професійним святом, наголосив: «Гордістю кожної людини є її професія. Ніяким чином не применшуючи вагомості інших професій, хочу все ж сказати, що хліборобська професія важлива для всіх – бо вони щоденною копіткою працею дарують запашний хліб кожному з нас. Цьогоріч хлібодари району спрацювали дуже добре: понад 150 тисяч тонн – валовий збір зерна в районі – це найкращий показник, такого Ружинщина ще не знала». Борис Олександрович зазначив, що і тваринництво в ра-йоні організоване на високому рівні, назвав кращі господарства по веденню цієї галузі: СВК «Ружинський» (ке-рівник О.Ф.Колібаба), де поголів’я ВРХ більше, ніж у цілому Лугинському чи Бердичівському районі; СФГ «Україна» (А.М.Шокал), СФГ ім.Мічуріна (В.І.Пилипчук), ТОВ «Новофастівське» (Ю.В.Крижанівський) не лише зберегли поголів’я, а й наростили його; ДП «Ілліч Агро Умань» (М.П.Скиб’юк), яке об’єднало чотири села та підтримує не лише сільське господарство у них, а й соціальну сферу; ТОВ СП «НІБУЛОН» (О.О.Вадатурський), яке на теренах району працює недовго, але показує гарні результати.
Почесні Грамоти та Грамоти управління агропромислового розвитку облдержадміністрації отримали директор ПСП ім.Цюрупи О.О.Розгон, помічник комбайнера СФГ «Україна» В.І.Кравченко, головний бухгалтер ПП «Ташір» З.А.Заїка, механізатор ПСП «Батьківщина» О.І.Мельничук, доярка СФГ ім.Мічуріна К.В.Маскура, керівник СВК «Ружинський» О.Ф.Колібаба, головний інженер ДП АФ «Немиринецька» О.М.Яструбенко, керівник ТОВ «Новофастівське» Ю.В. Крижанівський (фото вгорі праворуч), керівник відділку ДП «Ілліч Агро Умань» В.А.Тартас, водій ДП «Рогачівське» М.В.Тимощук, директор ВАТ «Зарудинецьке ХПП» С.Б.Петрова. Дипломом «Київська Осінь-2009» відзначено фермерське господарство «Бджоляр Загороднюк О.І.», с.Бистрик.
Вітання та слова вдячності лунали цього дня на адресу керівників та всіх працівників сільськогосподарської галузі від начальника ДПІ у Ружинському районі К.П.Великої. Катерина Павлівна вручила Подяки: за сумлінну сплату податків — головним бухгалтерам СВК «Ружинський» Н.П.Ходаківській, ДП АФ «Немиринецька» Т.Г.Яструбенко; за своєчасну сплату платежів до бюджету – керівникам СФГ ім.Мічуріна В.І.Пилипчуку, СФГ «Україна» А.М.Шокалу, ДП «Рогачівське» В.І.Шуляку.
По завершенні офіційної частини свята зі сцени зали засідань районної ради потекла-полилася пісня, наповнюючи душу теплом та пронизуючи тіло чарівним струмом… Музичні вітання для хліборобів Ружинщини лунали цього дня неперевершеним голосом Людмили Кримовської, щирими весняними піснями Людмили Іллюк, сповненими почуттів пісенними композиціями у виконанні Юрія Мацюка і Михайла Хуторного. А чудовий голос та прекрасна пісня «Дай, Боже, здоров’я…», яку подарував учасникам свята Роман Іллюк (фото внизу ліворуч), зачепила за «живе» всіх присутніх, примусила підвестися у патріотичному пориві та зірвала бурю аплодисментів – виконавцю, щирим словам, а головне – винуватцям свята, праця яких – це запашний, смачний хліб для кожного з нас.
Людмила БУДКО

Переглядів: 1688 | Додав: zmya | Рейтинг: 5.0/3
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]

Міні-чат

100