Головна » 2009 » Листопад » 25 » Радилися очільники громад
20:32
Радилися очільники громад
На семінарі із сільськими головами, який провела районна рада, обговорили питання розподілу кошів (1 млн 707,8 тис грн. державної субвенції) між бюджетами сільських рад, про використання бюджетних асигнувань розповіла головний спеціаліст Управління праці та соціального захисту населення М.Л.Пилипенко, вкотре обговорювали Постанову Кабміну №844 «Про деякі питання реалізації права власності на землю громадянами України» а також сільські голови почули роз’яснення Постанови Кабінету Міністрів №1035 «Про затвердження Тимчасового порядку прийняття в експлуатацію закінчених будівництвом приватних житлових будинків садибного типу, дачних та садових будинків з господарськими спорудами і будівлями, споруджених без дозволу на виконання будівельних робіт».
— Внесено деякі зміни до Постанови Кабінету міністрів «Про деякі питання реалізації права власності на землю громадянами України». По-перше термін дії Постанови продовжено на 2010 рік та наступні роки, а також тепер під дію цього нормативного акту підпадають ті особи, які отримали в користування земельні ділянки до 1 грудня 2002 року, — розповів начальник відділу Держкомзему в Ружинському районні О.М.Рачук. Також Олександр Михайлович зазначив, що у нашому районі опрацьовано 3189 заяв відповідно яких уже заключені договори із державними організаціями, 82 державні акти уже оформлено, 42–вручено жителям району.
— Тобто процесс видачі безкоштовних державних актів у Ружинському районні налагоджений добре, а якщо до цієї роботи віднестися з душею та бажанням, — ми зможемо подолати всі негаразди, — наголосив О.М.Радчук.
Постанову Кабміну «Про затвердження Тимчасового порядку прийняття в експлуатацію закінчених будівництвом приватних житлових будинків садибного типу, дачних та садових будинків з господарськими спорудами і будівлями, споруджених без дозволу на виконання будівельних робіт» роз’яснив заступник начальника інспекторної служби заступник начальника інспекції державного архітектурно-будівельного контролю у Житомирській області Є.А.Юзепольський, який наголосив на необхідності проведення моніторингу самовільних забудов по кожній сільській раді.
— У громадян, які не мають свідоцтва на право власності на житловий будинок, згідно із Постановою, з’являється можливість отримати його за спрощеною системою (Постанова діятиме до 31 грудня 2010 року). Будівельні споруди, які були збудовані до 5 серпня 1992 року можна оформити за заявою у БТІ. А ті будинки, які будувалися з 1992 року по 1 січня 2008 року, якщо їхня площа становить менше 200 м2 мають оформити технічний паспорт та взяти відповідну довідку у сільській раді. Якщо ж загальна площа будівлі до 350 м2, а господарських споруд до 150 м2 обов’язково до зазначених документів додаються ще й документи на право власності на землю на якій здійснено забудову. Громадяни, які бажають отримати свідоцтво на право власності на будинок мають сплатити обов’язковий штраф у розмірі 170 грн, — зазначив Є.А.Юзепольський.
Аліна ЗІНЬКОВА

Переглядів: 783 | Додав: zmya | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]

Міні-чат

100