Головна » 2009 » Листопад » 11 » Робота в Зоряному ладиться
22:14
Робота в Зоряному ладиться

_46 3.jpgЗаради майбутнього врожаю, на прохання керівника СФГ ім.Мічуріна В.І.Пилипчука, жителі Зоряного всією громадою вийшли працювати у поле. А причиною такого «паломництва» стали гризуни, які знищують посіви, що може призвести до зниження урожайності в наступному році. Протягом семи днів у полі на протравленні сумлінно трудилися слюсарі і механізатори пенсіонери, працівники бухгалтерії господарства, сільської ради. Зорема, С.Л.Більський, С.Р.Климчук, О.П.Процюк, М.Т.Стрільчук, Н.В.Савіцька і багато інших. Кожного дня у полі працювали близько 30 чоловік. За потреби, ця робота продовжиться і в майбутньому.
Глибоко орють і добре кладуть скибу перероблені плуги в господарстві. Навіть на площах, які були зайняті під кукурудзою вони не забиваються. Два потужних трактори Т–170 та ХТЗ–200 вітчизняного виробництва готують 80-гектарну площу під посів цукрових буряків у наступному році. Глибоку оранку здійснюють дос-відчені механізатори Микола Григорович Дорощук та Василь Іванович Давидюк. Робота спориться. Техніка нова і плуги відмінні. Тому невипадково під час оранки до механізаторів на поле завітали гості з Погребищанського району Вінницької області, щоб поглянути на плуги в роботі, перейняти досвід і запровадити в своєму господарстві.
На останніх загінках 90-гектарної площі обмолочують кукурудзу. Урожай непоганий. І що характерно, під час обмолоту втрат немає.
— Сьогодні на полі працює орендований імпортний комбайн «Кейс» з топорівського ТОВ «Укрінвест Холдинг», — розповідає інженер з техніки безпеки Іван Миколайович Жовтун. — Кукурудза вродила на славу. Кожен гектар видає по 86,6 центнера. Через кожних півгодини із шнека комбайна добірне зерно висипають у кузов автомобілів. А відвозять його до комори водії Юрій Васильович Мулярчук та Борис Борисович Кучерук. Загалом у господарстві вже намолочено понад 7270 ц зерна кукурудзи.

Переглядів: 917 | Додав: zmya | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]

Міні-чат

100