Головна » 2009 » Листопад » 25 » Сесія районної ради
20:39
Сесія районної ради
Відбулася тридцять п’ята сесія районної ради на якій були присутні депутат обласної ради В.Ц. Туранський, сільські голови, начальники відділів та управлінь районної державної адміністрації.
Про затвердження звіту щодо виконання районного бюджету за дев’ять місяців 2009 року доповіла начальник фінансового управління РДА З.Т.Пеньківська, яка зазначила, що за цей період районний бюджет виконано на 104%. Не забезпечила виконання плану у сумі 700 гривень лише Роставицька сільська рада. Заслухавши інформацію З.Т.Пенківської та врахувавши висновок комісії з питань бюджету і комунальної власності, відповідно до п.17 ст.43 Закону України «Про місцеве самоврядування в Україні» (затвердження районних, обласних бюджетів, внесення змін до них, затвердження звітів про їх виконання), районна рада вирішила затвердити звіт про виконання ра-йонного бюджету за вказаний період по доходах в сумі 43763,1 тис. грн і по видатках 42564,8 тис. грн. В тому числі по загальному фонду бюджету доходи склали 40418,9 тис. грн, а видатки – 39205,8 тис. грн, по спеціальному: доходи – 3344,2 тис. грн, видатки – 3359,0 тис. грн.
Відповідно до ст.43 Закону України «Про місцеве самоврядування в Україні» та делегованих повноважень райдержадміністрації, щодо затвердження розпоряджень голови РДА, районна рада одноголосно вирішила затвердити розпорядження голови райдержадміністрації від 15.10.2009 року №576 та від 27.10.2009 р. №590 «Про внесення змін до районного бюджету». 
Оскільки до нашого району надійшла державна субвенція в сумі 1 млн. 707,8 тис. грн, то одним із найважливіших питань, яке розглядалося на сесії, було внесення змін до районного бюджету для освоєння цієї суми.
— Внесення змін включає в себе декілька підпунктів. По-перше, нещодавно було збільшено заробітні плати працівникам органів місцевого самоврядування та бібліотекарям, збільшилася індексація, зросла вартість природного газу, а це, відповідно, не було закладено в бюджети сільських і селищної рад. Також необхідно зробити перерозподіл коштів по Дитячо-юнацькій спортивній школі, Центральній районній лікарні та відділу освіти, — зазначила начальник фінансового управління З.Т.Пеньківська.
Заслухавши інформацію Зої Тадеушівни, керуючись статтею 43 Закону України «Про місцеве самоврядування в Україні», ст.72,78 Бюджетного кодексу України, на виконання Закону України «Про внесення змін до Закону України «Про державний бюджет України на 2009 рік», враховуючи висновок постійної комісії районної ради з питань бюджету і комунальної власності депутати вирішили внести зміни до рішення районної ради від 13.01.2009 р. «Про районний бюджет на 2009 рік» зі змінами та доповненнями внесеними рішеннями сесій від 5.02.2009 р., від 31.03.2009 року, від 26.05.2009 р., від 18.08.2009 р. та від 23.09.2009 року.
Також рішенням сесії було затверджено довідки про внесення змін до кошторисних призначень.
Щодо внесення змін до рішення дев’ятнадцятої сесії районної ради п’ятого скликання «Про ставки єдиного податку для фізичних осіб-підприємців» депутати районної ради вирішили доповнити додаток до рішення пунктом який визнає інші види підприємницької діяльності, а саме рекреаційну діяльність, та визначили суму податку за місяць у районному центрі – 180 грн, інших населених пунктах – 120 грн, на території України – 200 грн. Рішення набере чинності з 1 грудня 2009 року.
Щодо надання погодження на продовження договору оренди підприємству «КОЮР», врахувавши рекомендації постійної комісії районної ради, депутати вирішили надати відповідне погодження відділу культури і туризму РДА на продовження терміну дії договору оренди окремої кімнати в приміщенні районного будинку культури площею 26 м2. Рекомендувати відділу культури і туризму РДА укласти додаткову угоду до договору оренди з врахуванням змін до чинного законодавства, які відбулися після підписання договору оренди.
Відповідно до ст.60 Закону України «Про місцеве самоврядування в Україні», враховуючи клопотання керівництва Ружинської центральної районної лікарні щодо непридатності та недоцільності подальшого використання основних засобів, які фізично зношені, морально застірілі районна рада вирішила надати відповідний дозвіл ЦРЛ на їх списання. 
Із аналогічним проханням до депутатів звернувся й відділ освіти РДА. Районна рада вирішила надати дозвіл на списання основних засобів по Вербівській ЗОШ І-ІІ ступенів (електроплита), Бистрицькій ЗОШ І-ІІІ ст. (трактор), Чорнорудська ЗОШ І-ІІІ ст. (автоматика «Факел», насоси центробіжний та водяний, електрогодинник, палатка 10-місна, причіп та два трактори Т-40М), Прибережнянська ЗОШ І-ІІ ст. (електровентилятор, електроточило, електросверло, столярний набір, трансфертна зварка, верстак ТВ-16). Виконання даного рішення покласти на начальника відділу освіти.
Розглянувши лист відділу освіти райдержадміністрації №1116, щодо передачі в комунальну власність територіальної громади села Зарудинці частини приміщення Зарудинецької школи районна рада вирішила передати безоплатно із спільної власності територіальних громад сіл, селища району, з балансу відділу освіти РДА, у комунальну власність територіальної громади с.Зарудинці приміщення площею 156 м2 для облаштування і розміщення там дошкільного навчального закладу.
Аліна ЗІНЬКОВА

Переглядів: 837 | Додав: zmya | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]

Міні-чат

100