Головна » 2009 » Листопад » 5 » Ситуація під контролем
00:30
Ситуація під контролем
На нараді з сільськими головами, яку провела голова РДА Н.О.Туранська, одним із основних було питання захворювання людей на грип та ГРВІ. Зазначено, що відбулось засідання надзвичайної протиепідемічної комісії, на якій розроблено заходи щодо недопущення поширення епідемії. Ситуація в Ружинському районі контрольована, як наголосив заступник голови райдержадміністрації О.В.Кирилюк. в лікарні введено масковий режим, заклад готовий для надання необхідної допомоги хворим, а в разі необхідності, вводитимуться додаткові ліжка. Заклад забезпечений первинними засобами. Безкоштовно отримано препарат «Таміфлю», одноразові маски, рукавиці.
Наразі, як повідомив головний лікар ЦРЛ М.П.Зозуля, у
інфекційному відділенні на лікуванні перебуває одинадцять людей, а звернень до лікарні значно менше епідемічного рівня.
Аналізуючи виконання бюджету району за десять місяців нинішнього року, начальник фінансового управління РДА З.Т.Пеньківська повідомила що за відповідний період план надходжень виконано. Не справилась із запланованим завданням лише Роставицька сільська рада. Разом з тим, як зазначила Зоя Тадеушівна, сільські голови не повною мірою працюють над наповненням бюджету громад, тому до цього активно долучаються райдержадміністрація, податкова інспекція та фінуправління.
Значний обсяг робіт виконано в рамках підготовки до акредитації медичних закладів району.
Стосовно виділення коштів на ремонт доріг, наголосив О.В. Кирилюк, щорічно не використовується близько ста тисяч гривень, які надходять до бюджетів місцевих громад від транспортного збору. Якщо Ружинська селищна, Мовчанівська, Верхівнянська, Вербівська, Вчорайшенська, Немиринецька сільські ради використовують зазначені кошти на облаштування та ремонт доріг, то інші громади, не маючи нормальних доріг, не використовують можливість їх полагодити. Адже більше половини сільських доріг потребують ремонту. І на сьогодні є можливість використовувати продукцію Верхівнянського гранкар’єру.
В області, як і у всій державі, склалась складна ситуація із водними ресурсами. Зокрема, внаслідок спускання ставків зменшується рівень води в криницях, висихання водойм. Саме тому сільські голови мають обмежити спускання води у ставках орендарів, зазначив О.В.Кирилюк.
Василь КАЩУК

Переглядів: 804 | Додав: zmya | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]

Міні-чат

100