Головна » 2009 » Листопад » 18 » У плідній співпраці забезпечують громадський порядок
22:56
У плідній співпраці забезпечують громадський порядок
Позитивний досвід взаємодії працівників райвідділу міліції та громадського формування з охорони громадського порядку «Підрозділ сприяння міліції» в смт Ружин заслуговує на увагу та на запровадження його в практичну діяльність в інших населених пунктах району. Про позитивні аспекти запровадження в селищі охорони громадського порядку спільно працівниками міліції та громадським формуванням ділиться з читачами «Ружинської землі» інспектор по роботі з населенням та громадськими формуваннями Ружинського РВ УМВС України в Житомирській області О.М.ФЕДЧУК.
Підрозділ сприяння міліції було створено для надання допомоги працівникам райвідділу міліції у боротьбі зі злочинами та правопорушеннями на території смт Ружин. Наразі члени громадського формування допомагають ружинським правоохоронцям в охороні громадського порядку, припиненні адміністративних правопорушень і злочинів та запобіганні їм, захисті життя і здоров’я громадян, інтересів суспільства і держави від протиправних посягань. Забезпечення усіх цих заходів значно зменшує ризик стати об’єктом злочинних посягань для пересічних громадян, попереджує будь-які проти-правні дії щодо них.
Сьогодні на варті громадського порядку стоять 23 учасники підрозділу сприяння міліції, який діє в Ружині з 2004 року. Очолює громадське формування Сергій Дмитрович Вітенко, п’ять членів підрозділу є громадськими помічниками дільничного інспектора міліції. На контрольному пункті підрозділу сприяння міліції, який розташований у приміщенні Ружинської селищної ради, ведеться цілодобове чергування та постійно підтримується зв’язок з черговою частиною райвідділу внутрішніх справ.
Завдяки плідній співпраці працівники міліції за участю членів громадського формування протягом у поточному році розкрили 36 злочинів, затримали 93 особи, які вчинили адміністративні правопорушення, у тому числі 8 — за злісну непокору законній вимозі працівника міліції, 38 — за порушення законодавства про алкогольні напої, 58 – за дрібне хуліганство. Під час патрулювання безпосередньо учасниками громадського формування двічі у минулому році та один раз у поточному затримано підозрілих осіб, у яких у результаті особистого огляду було знайдено сировину для виготовлення наркотиків. За фактами злочинів порушено кримінальні справи за зберігання наркотичних речовин.
Основна ж допомога членів громадського формування «Підрозділ сприяння міліції» полягає у спільному з працівниками міліції патрулюванні вулиць райцентру, практичній допомозі під час профілактичних відпрацювань селища та сприянні виявленню та розкриттю злочинів, розшуку осіб, що їх вчинили. Важливою функцією підроз-ділу є і вилучення з громадських місць осіб, що перебувають у стані сп’яніння.
Завдяки цій співпраці та вправним діям учасників громадського формування значно зменшилася кількість правопорушень, а оперативне реагування на злочини та правопорушення у громадських місцях покращилося.
Людмила БУДКО

Переглядів: 757 | Додав: zmya | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]

Міні-чат

100