Головна » 2009 » Листопад » 11 » Управлiння працi та соцiального захисту населення роз’яснює
21:50
Управлiння працi та соцiального захисту населення роз’яснює

Порядок нарахування пенсії кочегарам


Я працював кочегаром у школі з вересня 1987 року до травня 1994 року. Чи зараховується цей період до стажу, що дає право на пільгову пенсію за списком №2?
Під час визначення права на пільгову пенсію застосовуються Списки, які були чинними в період роботи особи. Так, згідно з розділом 32 «Загальні професії» Списку №2 виробництв, цехів, професій і посад, робота в яких дає право на державну пенсію на пільгових умовах і в пільгових розмірах, затверджених постановою Ради Міністрів СРСР від 22.08.1956 р. № 1173 (був чинним до 1 січня 1992 року) право на пільгову пенсію мали кочегари виробничих котелень і виробничих печей. Виробничі котельні – це котельні, які дають пару або гарячу воду для виробничих цілей. Кочегари котелень побутового призначення, наприклад, котелень, лазень, відділів комунального господарства, права на пільгову пенсію не мають.
Розділом 33 Списку №2 виробництв, робіт, професій, посад і показників зі шкідливими і важкими умовами праці, зайнятість в яких дає право на пенсію (за віком) на пільгових умовах, затвердженого постановою Кабінету Міністрів СРСР від 26.01.1991 р. № 10 (був чинним до березня 1994 року) передбачені кочегари технологічних печей, зайняті у виробництвах, де основні працівники користуються правом на пільгове пенсійне забезпечення. Крім того, робота в шкідливих умовах після 21 серпня 1992 року має бути обов’язково підтверджена за результатами атестації робочих місць.
Світлана Оксемчук,
провідний спеціаліст відділу персоніфікованого обліку осіб, які мають право на пільги

Переглядів: 1118 | Додав: zmya | Рейтинг: 1.5/2
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]

Міні-чат

100