Головна » 2009 » Листопад » 25 » Вісті з Зарічанської школи
20:14
Вісті з Зарічанської школи
Свято «Ходить гарбуз по городу» стало загальношкільним пануванням осені, яке вражало гостей урочистим різнобарв’ям дарів осені, смачними та ароматними стравами, властивими цій порі року. Біля кожного класу стояли столи, накриті скатертинами-самобранками, на яких вражали розмаїттям та вишуканістю, добірністю інгредієнтів та рідною простотою страви, фантастично оформлені та подані особливо гостинно.
Чарівниця-осінь завітала до
нашої школи на свято «Ходить гарбуз по городу» з щедрими дарунками, а школярі зустрічали дорогу гостю представленням кожного овоча чи фрукта у таких номінаціях: «Реклама овоча», «Користь для здоров’я людини», «Рецепт страви», «Творчий захист». Артистичну майстерність та здібності юних кухарів оцінювало неупереджене журі.
Першокласникам Осінь доручила сестрицю-морквицю. Їх скатертина-самобранка милувала очі незвичайними салатами, морквяним тортом та соком з цього коренеплоду. Пісенька Улянки Ільніцької «Ой, я, молода, на базар ходила» була гідним творчим захистом.
Важко уявити український стіл (і святковий, і буденний) без нашого «другого хліба» - картоплі, яку рекламували учні 2 класу. Тож не дивно, що їх стіл вгинався від казкових страв з цього овоча: пироги, деруни, салат, зрази, картопляники з грибами, картопля «в мундирі», домашні чіпси, картопляні «гриби» - все, чого душа забажає. Учні Анатолій Руденко, Софія Бринзюк, Вадим Бугай майстерно зіграли героїв казки «Колобок» на новий лад.
Страви з червоного буряка: незвичайні канапки, вінегрет, салат з горіхами і чорносливом – все це красувалося на столі третьокласників. Переглянувши сценку «У потязі», де вперше в ролі акторів спробували свої сили Аліна Остапчук і Альона Костюк, глядачі та журі посміялися, як то кажуть, від душі.
Вишневий рай – так хотілося сказати про страви учнів 4 класу: кисіль, парові вареники, пироги, свіжозаморожені вишні… Оксана Мельник розповіла про вишню, майстерно читали вірші Діана Степанишина і Анастасія Безкоровайна.
Фаршировані помідори, салат, томатний соус, кетчуп – це страви, приготовлені учнями 5 класу на знак поваги нашому улюбленцеві – пану Помідору. Вірш-загадка, складений дітьми, став довершенням їх прекрасного виступу.
Вкотре переконатися в неповторності і незамінності хрумкого, запашного огірочка на нашому столі змусили глядачів шестикласники Андрій Скиб’юк та Ліля Пилихевич, які чудово зіграли сценку «На базарі».
А сам господар свята – гарбуз – красувався цього дня на столі учнів 7-го класу у вигляді гарбузового пирога та каші. Колоритно зіграли героїв п’єси «Сватання на Гончарівці» Надія Бринзюк, Євген Горнічний, Андрій Кутній, Олена Тесля.
Цілющі властивості часнику, історію його появи серед наших городніх культур повідали восьмикласники. Рум’яні пампушечки на столі, оригінальні гріночки так і вабили учасників свята апетитним ароматом часнику. А Олександр Щербатюк, Богдана Ковальчук, Володимир Скиб’юк подарували глядачам цікаву історію «Як часник приручив свиню».
Дев’ятикласниця Людмила Статкевич вправно прорекламувала капусту власним віршем, а артисти-аматори Яна Руденко, Люба Пилипчук і Ярослав Кича гарно зіграли інсценівку «Капуста і долар». А на столі дев’ятикласників красувалися страви з капусти: голубці, тушкована капуста та вареники.
За рішенням журі серед класів старшої ланки перше місце посіли учні 9-го класу, ІІ – 7-го класу, ІІІ місце – за 8 класом. В молодшій ланці перемогу здобули другокласники, ІІ місце розділили учні першого і третього класів, ІІІ місце посіли четвертокласники.
Світлана МАРТИНЮК,
класний керівник 3 класу

Переглядів: 900 | Додав: zmya | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]

Міні-чат

100