Головна » 2009 » Листопад » 5 » Змагалися юні правознавці
00:29
Змагалися юні правознавці
Інтелект-гра для старшокласників «Шляхами права-2009» відбулася в Ружинській гімназії 29 жовтня. Вона стала своєрідним підсумком місячника правових знань. Захід дає школярам можливість дізнатися щось нове у сфері правознавства, навчитися застосувати свої знання для розв’язання практичних задач, а також пересвідчитись, що правознавство як наука – цікава і захоплююча річ.
Свої знання, кмітливість та винахідливість перевірили команди «Закон» Роставицької ЗОШ І-ІІІ ступенів, «Юстиція» Ягнятинської ЗОШ І-ІІІ ступенів та «Прем’єр-міністр» Ружинської гімназії.
Творчо підійшли гравці до конкурсу привітань з суперниками, журі та глядачами. Потім команди презентували свої девізи та емблеми.
Перевірили знання у сфері правознавства школярі у бліц-турнірі, де кожна команда-учасник відповіла на 13 запитань.
Привернули увагу виступи капітанів команд, які поділилися своїми міркуваннями про професію юриста в наш час і в майбутньому, а також про те, що б кожен з них зробив для людства, якби займався юриспруденцією.
Допомагали конкурсантам здобувати перемогу і глядачі, відповідаючи на питання журі. Найактивнішими виявилися уболівальники роставицьких правознавців.
Домашнім завданням був музичний конкурс. Учні склали сценарії сучасних казок, де головні герої посилаються на Конституцію, Конвенцію ООН про права дитини та інші правові документи, якими захищено права громадян України. Вони використали сцени з казок про пригоди Буратіно, про Дюймовочку та Попелюшку. Гравці підготували сценічні костюми, декорації, музичний супровід. Як зауважили члени журі, команди на «відмінно» впоралися із завданням.
Члени поважного журі, до якого увійшли начальник служби у справах дітей РДА Т.А.Драчук, директор центру соціальних служб СДМ А.С.Симон, провідний спеціаліст районного управління юстиції А.А.Воробйова та яке очолив завідувач методкабінету відділу освіти О.Б.Коляновський, визначили переможців та назвали кращих гравців команд. За кількістю набраних балів, перше місце зайняла команда Ружинської гімназії, друге — Ягнятинської школи і третє – Роставицької. Найактивнішими учасниками визнали Артура Думікяна з «Юстиції», Ярослава Січенка із «Закону» та Михайла Невечеру з команди «Прем’єр-міністр».
Олена СОФЛІКОВА
Світлина Т.А.Драчук

Переглядів: 820 | Додав: zmya | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]

Міні-чат

100