Головна » 2009 » Вересень » 16 » Щоб успішно акредитувати медичні заклади
22:45
Щоб успішно акредитувати медичні заклади
null
Це питання на черговій нараді обговорювали голова райдержадміністрації Н.О.Туранська, заступник голови РДА О.В.Кирилюк, начальник відділу охорони здоров’я РДА В.В.Ніколайчук, начальник відділу Держкомзему у Ружинському районі О.М.Радчук, заступник начальника фінансового управління РДА Т.Л.Кутня, начальник відділу ведення Державного реєстру виборців апарату РДА М.А.Сівоздрав, сільські голови та представники медичних закладів району.
Згідно розпорядження голови РДА, спеціально створеною комісією перевірена готовність до акредитації усіх медичних закладів у районі.
— Загалом ситуація досить добра. Більшість ФАПів та амбулаторій забезпечені як медикаментами, так і кадрами. За результатами перевірки найкраще підготовлений до акредитації фельдшерський пункт у Мовчанівці, на належному рівні перебувають і медичні заклади Карабчиєва, Ягнятина, Чорнорудки та Вчорайшенська дільнична лікарня. Однак є такі медпункти, які не тільки не виконують свого першочергового призначення – надання необхідної кваліфікованої медичної допомоги, а й становлять певну загрозу для своїх пацієнтів. Крім того, у деяких селах, робота закладів медичної галузі ускладнюється через непорозуміння між лікарями та керівництвом села. Саме через такий конфлікт без лікаря залишилася Верхівнянська амбулаторія. Подібна ситуація і у Шпичинцях, де медичний працівник хотів звільнитися з роботи через постійний тиск з боку голови громади. Необхідно знаходити порозуміння, адже саме від співпраці між органами місцевого самоврядування та медиками залежить якість медичної допомоги у кожному населеному пункті, — наголосив В.В.Ніколайчук.
На нараді обговорили й питання безкоштовної приватизації землі, стан із виплатами заробітної плати працівникам органів місцевого самоврядування, рівень підготовки списків виборців та надання сільськими радами інформації про виборців.
Як зауважив М.А.Сівоздрав всі громадяни, які внесені до загального реєстру виборців, уже отримали листівки для первинного уточнення інформації. Тому, якщо хтось виявив помилки у такому повідомленні необхідно звернутися у відділ ведення Державного реєстру виборців для внесення індивідуальних змін.
Аліна ЗІНЬКОВА  


Переглядів: 917 | Додав: zmya | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]

Міні-чат

100