Головна » 2009 » Вересень » 23 » Закордонні гості в Ружині
21:09
Закордонні гості в Ружині
Делегація з гміни Улан-Майорат (Польща) відвідала Ружин і взяла участь в роботі сесії селищної ради та у святкуванні районного свята Обжинків третього вересня. Гості завітали на запрошення селищного голови Віталія Івановича Жарського згідно домовленостей, закріплених партнерською угодою в червні цього року.
У Ружин прибули війт гміни пан Ян Лас-
 кий, голова ради пан Щепан Гайда та його заступник пан Кажіміш Гроховські з дружинами, а також директор навчального комплексу ім. Яна Павла ІІ пані Еулалія Міколаюк і керівник гмінного осередку культури пані Магдалена Доманська. Цього святкового вересневого дня наша гостинна земля радо вітала консула Польщі в Луцьку пана Анджея Рачковскі та засновницю Дому Польського в Києві пані Марію Сівко. Усіх гостей, за українською традицією, зустрічали з хлібом-сіллю на вишитих рушниках.
Депутати селищної ради поспілкувалися з візитерами на актуальні теми: про ведення сільського господарства, формування бюджету, роботу органів місцевого самоврядування, оплату праці тощо. По тому партнери обмінялися пам’ятними подарунками.
На районне свято Обжинків поважна делегація завітала з традиційним обжинковим вінцем та хлібом, випеченим з урожаю нинішнього року. Ці дари польських хліборобів війт гміни Улан-Майорат Ян Лаский вручив голові Ружинської райдержадміністрації Ніні Олександрівні Туранській.
Гостинністю, привітністю й щедрістю жителів Ружинщини був вражений консул Польщі пан Анджей Рачковскі. Він також висловив своє задоволення створенням в Ружині польського культурно-освітнього товариства ім. Е. Маліновського, а також тим, що такі дії громади знаходять підтримку місцевої влади. Крім того дипломат виразив сподівання на подальшу співпрацю між Улан-Майоратом і Ружином.
Гості оглянули хатинки-світлиці, послухали українських пісень, скуштували національних страв, які щедро пропонували господарі та господарочки, а потім ще довго ділилися враженнями. Адже неможливо залишитися байдужим до оригінальних виробів народних майстрів, до щирих пісень, та до неймовірно смачних кулінарних шедеврів.
Наступного дня польська делегація в рамках програми візиту відвідала дендропарк «Олександрія» (м. Біла Церква) та замок в Буках (Сквирський район).
Ольга МОЛЯВЧИК

Переглядів: 1010 | Додав: zmya | Рейтинг: 5.0/1
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]

Міні-чат

100