Головна » Архів матеріалів
« 1 2 ... 5 6 7 8 9 ... 42 43 »
Традиційно 6 липня ружинці збираються на березі Роставиці, аби відсвяткувати свято Івана Купала. Не був винятком і цьогорічний купальський вечір.
Святкування Івана Купала в Ружині має свої особливості,  які відзеркалюють характерні риси народної обрядовості, що прийшли до нас з сивої давнини. Народні строї, козацькі забави, жартівливі гуморини, якими почергово обмінювалися хлопці з дівчатами, пісні і танці, вареники, купальська верба, водяник, русалки, різноманітні ігри – ось далеко не повний перелік дійств, що використали цього вечора на купальському святі працівники районного будинку культури. В Ружині Івана Купала відзначають всі: і дорослі, і малі. Торгові точки запропонували учасникам широкий вибір напитків та наїдків. До речі, цього року смачні вареники, якими пригощали гостей вдосталь могли поїсти всі бажаючі.
Надвечір біля районного будинку культури зібралося чимало людей. Скрізь панував піднесений веселий купальський настрій. Ведуча свята Любов ... Читати далі »
Просмотров: 773 | Добавил: zmya | Дата: 15.07.2011 | Комментарии (0)


Вперше в Ягнятині відбулося святкування купальської ночі. Свято проходило в сільському парку, який був ретельно упорядкований до цього заходу. Розпочалося гуляння веселими розвагами та частуванням гостей. Усі охочі могли безкоштовно поплавати на катамаранах, насолодитись чудовою музикою та спілкуванням зі знайомими.
На свято Івана Купала зібралися місцеві мешканці та гості  з навколишніх сіл. Святковий концерт розпочався вітанням сільського голови Тимошенка В. А. Потім справу у свої руки взяли молоді та енергійні таланти ягнятинської землі. Ведучими концерту були Володимир Паламарчук, Ірина Табачук та Альона Щерба. Юнак та дівчата заволоділи увагою глядачів завдяки своїй емоційності, зачарували присутніх віршами, в яких звучали мотиви таємничості, магії купальської ночі. Вразив всіх глядачів ефектним виходом Володимир Романюк, який виконував роль водяного. Театралізоване дійство було насичене різноманітними іграми, що притаманні цьому обрядові.
На св ... Читати далі »
Просмотров: 723 | Добавил: zmya | Дата: 15.07.2011 | Комментарии (0)

У липні далекого тривожного 1941 року, коли німецькі війська тільки окупували Ружинщину, в сім’ї Михайла Тимофійовича та Євдокії Яківни Гладиш ... Читати далі »

Просмотров: 737 | Добавил: zmya | Дата: 15.07.2011 | Комментарии (0)

Кращий шахіст району

Упродовж багатьох років житель Ружина Олександр Іванович Дека був чемпіоном району з шахів. В його домашній колекції чимало грамот, дипломів, кубків та цінних подарунків, завойованих на різноманітних змаганнях. В нинішньому році він виборов друге місце в чемпіонаті району, недобравши пів очка, поступився майстру спорту з шахів О.М.Чеканову. Шахова федерація України офіційно присвоїла йому перший розряд.
Розпочиналося все з дитячої цікавості до шахів. У другому класі його друг Олександр Пилипончик показав ходи фігур на шаховій дошці, оскільки в нього були шахи і батько до ... Читати далі »
Просмотров: 742 | Добавил: zmya | Дата: 15.07.2011 | Комментарии (0)

В конкурсі можуть брати участь особи з повною вищою освітою відповідного професійного спрямування за освітньо-кваліфікаційним рівнем магістра, спеціаліста. Стаж роботи за фахом на державній службі на посаді провідного спеціаліста не менше 1 року, або стаж роботи за фахом в інших сферах економіки не менше 3 років, повинен знати основні принципи роботи з комп’ютером.
Заяви приймаються протягом 30 календарних днів з дня оголошення конкурсу.
З детальними умовами конкурсу та додатковою інформацією щодо основних функціональних обов’язків, розміру та умов оплати праці надається відділом організаційної і кадрової роботи апарату райдержадміністрації (каб.№30).
Телефони для довідок: 3-17-61, 3-18-93.
Просмотров: 941 | Добавил: zmya | Дата: 15.07.2011 | Комментарии (0)

В зв’язку з набранням чинності Податкового кодексу України, припинили працювати Інструкція про оподаткування фізичних осіб від заняття підприємницькою діяльністю в частині норм, що регулювали оподаткування та облік у підприємців на загальній системі, і Закон України «Про податок з доходів фізичних осіб». Згідно з п.177.10 Податкового кодексу приватні підприємці-загальносистемники зобов’язані вести облік результатів своєї діяльності в Книзі обліку доходів і витрат і мати підтверджуючі документи про походження реалізованого товару.

Наказом ДПА України від
24.12.2010 року №1025 затверджено нову форму Книги обліку доходів і витрат і порядок її заповнення. В новій книзі як і раніше присутні графи у яких підприємці фіксують свої витрати і доходи, ведуть облік руху товарно-матеріальних цінностей. Сама книга нумерується, шнурується та реєструється в податковій інспекції. Самозайняті особи, крім своєї книги, які мають найману працю, зобов’язані завести та зареєстру ... Читати далі »

Просмотров: 2258 | Добавил: zmya | Дата: 15.07.2011 | Комментарии (0)

Будь-який підприємець, незалежно від системи оподаткування, виступає звичайним роботодавцем для тих, із ким він уклав трудовий договір. Це випливає зі ст.3 Кодексу законів про працю, а також самого визначення трудового договору.

Трудовий договір – це угода між працівником і роботодавцем, за якою працівник зобов’язується виплачувати працівнику заробітну плату й забезпечувати умови праці, необхідні для виконання роботи, передбаченні законодавством про працю та угодою сторін.
Отже, у найманих працівників підприємця є всі права, передбаченні законодавством про працю. Зокрема, право на відпустку (основну та додаткову) відповідно до ст.74 КЗпП та ст.2 Закону України про відпустки.
Підприємці укладають трудовий договір з працівниками за спеціально затвердженою формою (наказ Мінпраці України «Про за-твердження Форми трудового договору між працівником і фізичною особою та Порядку реєстрації трудового договору між працівником і фізичною особою» від 8.06.01 р. № 260 ... Читати далі »

Просмотров: 1430 | Добавил: zmya | Дата: 15.07.2011 | Комментарии (0)

18 липня 2011 року буде проведено сеанс телефонного зв’язку «гаряча лінія» за участю головного державного податкового інспектора Ружинського відділення Попільнянської МДПІ Харчук Тетяни Василівни щодо особливостей справляння податку на прибуток. Телефонувати: 3-15-88
19 липня 2011 року буде проведено сеанс телефонного зв’язку «гаряча лінія» за участю головного державного податкового інспектора Ружинського відділення Попільнянської МДПІ Хмельницької Валентини Михайлівни щодо порядку складання декларацій з ПДВ та подання копій реєстру виданих та отриманих податкових накладних. Телефонувати: 3-15-88
20 липня 2011 року буде проведено сеанс телефонного зв’язку «гаряча лінія» за участю головного державного податкового ревізора – інспектора відділу оподаткування фізичних осіб Олійник Інни Анатоліївни щодо пільг та особливостей сплати земельного податку громадянами в умовах дії Податкового кодексу України. Телефонувати: 3-15-98

Просмотров: 713 | Добавил: zmya | Дата: 15.07.2011 | Комментарии (0)

Бондарчук В.С. – Жовтневе (19 липня 2011 р.), Карабчиїв (16 серпня 2011 р.), Малі Низгірці (20 вересня 2011 р.).
Пилипчук П.І – Мала Чернявка (19 липня 2011 р.), Плоска (16 серпня 2011 р.), Березянка (20 вересня 2011 р.).
Петрик Н.П. – Огіївка – (19 липня 2011 р.), Голубівка (16 серпня 2011 р.), Зоряне (20 вересня 2011 р.).
Семенчук І.І. – Йосипівка (19 липня 2011 р.), Прибережне (16 серпня 2011 р.), Вербівка (20 вересня 2011 р.).
Марущак А.М. – Княжики (19 липня 2011 р.), Ягнятин (16 серпня 2011 р.), Чорнорудка (20 вересня 2011 р.).
Просмотров: 576 | Добавил: zmya | Дата: 15.07.2011 | Комментарии (0)

Продам житловий будинок в смт. Ружин. Будинок дерев'яний обкладений цеглою, має газове центральне опалення. Загальна площа будинку 77,6 кв.м, житлова площа 45.7кв.м, земельна ділянка- 29,6 соток. Є природній газ, телефон, літня кухня, сарай, гараж, погріб, неподалік знаходяться ліс та водоймища. Без посередників. Ціна 22 тис.у.о. можливий торг.
тел. +38 050 463 35 21.
Просмотров: 792 | Добавил: Pirosmani | Дата: 08.07.2011 | Комментарии (0)

Риболовля – одне з найбільш розповсюджених захоплень не тільки чоловіків, а й представниць перекрасної статі. Це особливе братерство, що поєднує людей різного віку і занять, це азарт, який змушує кров бігти тілом із шаленою швидкістю, це можливість наодинці зануритися у міркування і, звичайно, величезна гордість, яку відчуваєш, повернувшись з гарним уловом. 

Риболовля викликає заці-
кавленість навіть у тих, хто знайомий з рибним ловом лише з розповідей інших. Та, як правило, той, хто хоч раз побував на водоймі з вудкою, насолодився ні з чим не порівняною радістю спілкування з природою і піймав першу у своєму житті рибину, цього не забуває ніколи. Рибний лов — не тільки промисел, а й чудовий засіб зміцнення здоров’я, як фізичного, так і духовного. Сам процес настільки захоплює, що нерідко згодом переростає у всепоглинаючу пристрасть. Адже тільки по-справжньому захоплені люди заради того, щоб відчути добре знайомий азарт, можуть вставати вдосвіта, забир ... Читати далі »

Просмотров: 734 | Добавил: zmya | Дата: 08.07.2011 | Комментарии (0)

На спортивному комплексі «Ружинський», спортзалі Ружинської гімназії (волейбол) та Зарічанській школі ( шахи і шашки) відбулись фінальні змагання районної спартакіади сільських громад. 

Відкриваючи спартакіаду, привітали учасників змагань і побажали спортивних успіхів у цій новій справі голова райдержадміністрації В.С.Бондарчук та голова райради Б.О.Ходаківський. Пісенними дарунками віншували спортсменів працівники ра-йонного будинку культури.
Протягом шести годин точилася безкомпромісна спортивна боротьба. У змаганнях з одинадцяти видів спорту (міні-футбол, волейбол, шахи, шашки, легкоатлетична естафета, гирьовий спорт, армреслінг, перетягування канату, підтягування на перекладині) взяли участь спортсмени з восьми територіальних громад на чолі із сільськими головами. Це переможці зональних змагань. Слід зазначити, що така велелюдна спартакіада, із залученням якнайширшого кола сільської молоді територіальних громад, проводилась вперше і увінчалась успіх ... Читати далі »

Просмотров: 1503 | Добавил: zmya | Дата: 08.07.2011 | Комментарии (0)

Завдяки сумлінній праці сільських трудівників на полях СФГ ім. Мічуріна вирощено хороший урожай зернових культур. Правда, затяжні щоденні дощі, які пройшли останнім часом, дещо ускладнили роботу сільських трудівників. І все ж жнива не за горами. До початку масового збирання урожаю залишилось буквально тиждень-два. Тому хлібороби активно готуються до жнив. Підготовляють складські приміщення до прийому зерна, оглядають зерноочисні машини, ще раз перевіряють готовність комбайнів до виходу в поле.

– В цьому році на жнивах 2011 року у нас будуть працювати чотири комбайни: три «Єнісеї» і один комбайн німецького виробництва «Клаас», – говорить керівник сільгосппідприємства Володимир Іванович Пилипчук. – Навантаження на один комбайн не великі, в середньому кожному потрібно зібрати урожай на площі 140-150 гектарів. Зрозуміло, що «Клаас» продуктивніший, тому намолоти будуть вищими. Збиратимуть зернові досвідчені механізатори П.В.Гладишко, М.Г.До- рощук, П.І.Руденко, Р.С. ... Читати далі »

Просмотров: 776 | Добавил: zmya | Дата: 08.07.2011 | Комментарии (0)


13.07.2011, 17.10.2011 - Горького, Бистричок, Першотравнева
14.07.2011, 18.10.2011 - О.Бурди, Шкільна, Набережна, Кооперативна, Нова, пров. Новий, пров. Житомирський
15.07.2011, 19.10.2011 - Стадіонна, Перших Комунарів, Леніна, Колгоспна
16.07.2011, 20.10.2011 - Індустріальна, Квітнева, Спєшнєва, Кірова, 50-річчя Жовтня, пров.Чекістів, Спєшнєва
17.07.2011, 21.10.2011 - Шевченка, Бірюкова ,Польова, Жилко, Радянська, Семенчука
18.07.2011, 22.10.2011 - Садова, Перемоги, Гибала, Партизанська, пров.Садовий
19.07.2011, 23.10.2011 - Паволоцька
20.07.2011, 24.10.2011 - Сквирська
21.07.2011, 25.10.2011 - Щербівська, Ювілейна, Скоргородська, Депутатська, пров. Ковпака, пров. Жовтневий, Гагаріна
22.07.2011, 26.10.2011 - Топорівська, Молодіжна
23.07.2011, 27.10.2011 - Лісова, пров.Лісовий, пров.Зоряний
24.07.2011, 28.10.2011 - Деркача, Роставицька, Радянської Армії, Жовтнева.

Просмотров: 810 | Добавил: zmya | Дата: 08.07.2011 | Комментарии (0)

Ні для кого не секрет, що кожна людина прагне бути сильною і непереможною. Та всі ми чудово розуміємо, що досягти цього неможливо, адже наше слабке місце, так звана «ахіллесова п’ята», все одно дасть
про себе знати.
У сучасному світі існує безліч фобій, з якими людина намагається боротися протягом життя або ж просто живе з ними, розуміючи, що їй не під силу здолати цей «недуг». Слово фобія походить від грецького фобос, що означає «страх» або ж «хворобливий стан». Завдяки йому виникає велике бажання уникнути того подразника, який відлякує. Розрізняють три види страхів, такі як: соціальні, специфічні та агорафобія. До перших, як ви вже здогадались, належить страх соціальних ситуацій, наприклад, людина може боятися їсти разом з іншими або виступати перед аудиторією слухачів, а також просто знаходитися серед незнайомих чи спілкуватися з ними. Специфічні фобії - це страх перед певним об’єктом. Їх поділяють на п’ять категорій: 
– страх, який викликаний се ... Читати далі »
Просмотров: 1025 | Добавил: zmya | Дата: 08.07.2011 | Комментарии (0)

Останній шкільний вальс прозвучав для випускників 2011 року Бистріївської ЗОШ І-ІІ ст. Вони, ще такі юні та недосвідченні, неначе 13 лебедів, вирушаючи у далеку дорогу, востаннє закружляли над рідним гніздом, прощаючись із вчителями, які були для них наставниками та порадниками протягом дев’яти шкільних років.

А батьки зі сльозами на
очах, стривожено проводжали своїх діточок у доросле життя. І кожен з вірою і надією в серці молив Господа, про гарне майбутнє для своєї дитини.
Традиційною ходою від навчального закладу до сільського клубу йшли випускники на чолі з класним керівником С.С.Дорошенко та першою вчительками О.В.Якименко та Л.М.Висоцькою.
Сільський клуб, був святково оздоблений, в якому не було жодного вільного місця.
Ведучими цього дня були минулорічні випускники Роман Добрянський та Жанна Шипнівська.
Вітаючи випускників директор школи С.П.Гнатюк побажав вчорашнім учням зробити правильний вибір в своєму позашкільному житті, ніколи не за ... Читати далі »

Просмотров: 712 | Добавил: zmya | Дата: 08.07.2011 | Комментарии (0)

За даними Всеукраїнського перепису населення 2001 року 
в районі проживало 15523 чоловіки та 18849 жінок. Порівняно з попереднім переписом населення чисельність чоловіків зменшилась на 10,5%, жінок на 14,8%. І якщо за даними перепису 1989 року на кожних 1000 жінок припадало 784 чоловіки, то у 2001 році – 824. По місту ця ситуація мала дещо вигідніший вигляд на користь жінок – 880, у сільській місцевості 814.
Аналіз за віковими категоріями показав, що тут ситуація дещо інша. Так у віковій групі до 15 років на 1000 дівчаток припадає 1057 хлопчиків, така перевага чоловіків над жінками держиться до 49 років (1028). У віковій групі після 50 років (50 – 69), співвідношення різко змінюється – на 1000 жінок припадає 760 чоловіків, а після 70 років цей показник становить 357 чоловіків, або три бабусі на одного дідуся. Це відбувається через високу смертність чоловіків з біологічних причин (зниження інстинкту самозбереження) та соціальних (важкі та небезпечні умов ... Читати далі »
Просмотров: 617 | Добавил: zmya | Дата: 08.07.2011 | Комментарии (0)

необхідності скасування мораторію на продаж землі сільськогосподарського призначення, але далі розмов справа не рухається. Одноголосно всі визнають, що причина в відсутності відповідної законодавчої бази. Зокрема, це Закони України «Про ринок землі» та «Про державний земельний кадастр».

«На законодавчому рівні необхідно визначити не лише умови продажу земель, – говорить Ігор Вержанський, перший заступник начальника Головного управління Держкомзему у Житомирській області, – а й чітко виписати жорсткі критерії, які б стали перешкодою для їх неефективного використання, зміни цільового призначення, спекуляцій на ринку землі та інших дій».
Проектом Закону України «Про ринок земель» пропонується утворити державну спеціалізовану установу з управління землями сільськогосподарського призначення державної власності. Одним із основних завдань спеціалізованої установи є проведення землеустрою, консолідація та забезпечення охорони земель сільськогосподарського призначен ... Читати далі »

Просмотров: 662 | Добавил: zmya | Дата: 08.07.2011 | Комментарии (0)

З метою запобігання надзвичайних подій та посилення контролю за дорожнім перевезенням небезпечних вантажів з 29 червня до 14 липня 2011 року працівниками державтоінспекції проводиться комплекс цільових заходів під назвою «Небезпечний вантаж».

Комплекс заходів спрямо-
ваний на дотримання су-б’єктами перевезення небезпечних вантажів, вимог Правил дорожнього перевезення небезпечних вантажів. Інспекторами дорожньо-патрульної служби посилено контроль за транспортними засобами, що здійснюють перевезення небезпечних вантажів та наявністю у водіїв необхідних документів (свідоцтво про допущення Т3 до перевезення визначених небезпечних вантажів, ДОПНВ – свідоцтво про підготовку водіїв транспортних засобів, що перевозять небезпечні вантажі, письмові інструкції на випадок аварії чи надзвичайної ситуації, договір обов’язкового страхування відповідальності суб’єктів перевезення небезпечних вантажів на випадок настання негативних наслідків під час перевезення небезпечних ... Читати далі »

Просмотров: 798 | Добавил: zmya | Дата: 08.07.2011 | Комментарии (0)

Хірургія, зародившись за шість тисяч років до нашої ери, залишається вічно молодою, адже немислима без використання найсучасніших технологій. Ця відповідальна професія вимагає від лікаря не лише ґрунтовних знань, а й здатності аналізувати факти й логічно мислити, тонкої моторної координації, точності рухів, швидкої реакції та психоемоційної
стабільності, а часто й інтуїції.


Крім того, хороший спеціаліст мусить бути  тактовним і доброзичливим, уміти переконувати пацієнта. Тисячі мешканців Ружинщини з вдячністю пригадують, як вчасні оперативні втручання лікарів-хірургів районної лікарні Петра Васильовича Биченка, Петра Микитовича Печенюка, Анатолія Дмитровича Омельчука, Володимира Олексійовича Коломійця врятували їх життя, допомогли зберегти здоров’я.
Сьогодні їх благородну справу продовжує молоде поко ... Читати далі »
Просмотров: 1304 | Добавил: kulunka | Дата: 16.06.2011 | Комментарии (0)

Чергове засідання дорадчого органу суб’єктів соціальної роботи з сім’ями, що потрапили в складні життєві обставини, відбулося нещодавно

в райдержадміністрації.

Члени комісії прийняли рішення вивести із загальної бази  даних сімей, які потрапили в складні життєві обставини, сім’ї із Заріччя та Верхівні у зв’язку з повноліттям дітей. Проте родину із Верхівні вирішили залишити під наглядом соціальних працівників, оскільки в ній ще виховуються неповнолітні діти.

Заслухавши та обговоривши інформацію директора районного центру соціальних служб для сім’ї, дітей та молоді А.М.Скрипнюк, члени комісії вирішили взяти під соціальний супровід з введенням у загальний банк даних сімей, що перебувають у складних життєвих обставинах, родину із Зарудинців. Як розповіла Аліна Миколаївна, у цій сім’ї одинока мати виховує трьох дітей. І допомога їм потрібна як матері ... Читати далі »
Просмотров: 760 | Добавил: kulunka | Дата: 16.06.2011 | Комментарии (0)

Зараз посівам зернових культур завдають шкоди хлібні жуки та клопи, найбільш шкідливими з яких є жук–кузька і жук–хрестоносець.

Хлібні жуки з’являються під час колосіння озимих хлібів і живляться зернами, об’їдаючи їх у молочній і восковій сти-глості. З початку збирання врожаю озимих жуки переходять на ярі хліба і так само пошкоджують їх. Один жук з’їдає і вибиває 50-90 зерен, тобто знищує 3-6 колосків.

Жуки заселяють переважно крайові смуги завширшки 50-60 м, а за масового розмноження багато їх зустрічається і посередині поля.
Останнім часом спостерігається наростання чисельності та шкідливості хлібних клопів на полях господарств району. Найпоширенішими є шкідлива черепашка, маврський клоп та елія гостроголова.
Клоп–черепашка пошкоджує зернові культури починаючи з перших днів появи її на посівах і до відльоту на зимівлю. Пошкодження колоса в період колосіння спричиняє білоколосицю, що призводить до щуплозерн ... Читати далі »
Просмотров: 633 | Добавил: kulunka | Дата: 16.06.2011 | Комментарии (0)

Всесвітній день донора крові відзначається у всьому світі 14 червня. В цей день висловлюють подяку тим людям, які добровільно дарують свою кров, щоб зберегти життя тим, хто цього потребує. Мільйони людей вдячні за своє життя донорам, особам яких вони ніколи не зустрінуть, людям, які добровільно і без будь-якої нагороди дарують власну кров. 


У Ружинській районній  лікарні проходить місячник донорства. Та у відділені переливання крові протягом не лише місяця, а й усього року можна добровільно здати власну кров. За словами лікаря-трансфізіолога Ю.Г.Сандрацького, нинішнього року протягом п’яти місяців здати кров прийшли 123 чоловіка.
– Це не багато, порівняно з минулими роками, розповідає Юрій Григорович, за останнє десятиліття донорство переживає значний спад. Насамперед це пов’язано з пос ... Читати далі »
Просмотров: 755 | Добавил: kulunka | Дата: 16.06.2011 | Комментарии (0)

Державний службовець – це особлива професія, представник якого володіє, з одного боку широкими повноваженнями, а з іншого – несе подвійну відповідальність за стан справ у суспільстві. Від професіоналізму, наполегливості, сумлінного виконання обов’язків державних службовців залежить соціальна стабільність, рівновага у суспільстві та моральне, фінансове
благополуччя населення.


Прикладом такого високого професіоналізму та самовідданості є Ольга Петрівна Розумович, – жінка з добрим серцем, благородною душею та багатим фаховим досвідом. Ольга Петрівна вже 16 років працює в райдержадміністрації та три роки, як займає посаду начальника управління праці та соціального захисту населення Ружинської райдержадміністрації. 
Народилася Оля в Ружині у родині колгоспників. Тато Петро Станісл ... Читати далі »
Просмотров: 1038 | Добавил: kulunka | Дата: 16.06.2011 | Комментарии (0)

Літо – чудова пора учнівських канікул, коли можна гарно відпочити. Першого червня в Роставицькій ЗОШ І-ІІІ ст. відкрилися двері для 46 дітей, які вирішили провести свій час у таборі відпочинку «Сонечко», де щодня на них чекають цікаві ігри, конкурси, розваги,  змагання, екскурсії.

Найбільш цікавою для дітей була зустріч з відпочиваючими табору «Дзвіночок», яка відбулася 8 червня в Малочернявській школі. Спочатку керівник табору О.М.Дмитренко познайомив з історією села Мала Чернявка, школи, видатними людьми та пам’ятними місцями. Потім танцювальний ансамбль «Фантазія» привітав гостей прекрасним танком «Україна». Після цього на спортивному майданчику було проведено футбольний матч між командами таборів. Він виявився дуже цікавим та напруженим і закінчився з рахунком 1:0 на користь команди «Сонечко». Гол забив Богдан Гребін ... Читати далі »
Просмотров: 741 | Добавил: kulunka | Дата: 16.06.2011 | Комментарии (0)

Спеціалісти Ружинського районного центру зайнятості провели «День профорієнтації» з учнями літнього табору відпочинку «Сонечко» Зарічанської загальноосвітньої школи І-ІІ ступенів.


Під час профорієнтаційної гри, яка проходила у вигляді змагання двох команд, учні знайомились з розмаїттям професій, висловлювали свої думки щодо вибору професійного майбутнього, розгадували загадки профінформаційного змісту.
Цікавим та корисним для дітей було розгадування ребусів, кросвордів у яких зашифровані назви професій, гра в лото «Обери професію», «Абетка професій», «Склади та відгадай професію» тощо.
Фахівці служби зайнятості роздали учням тематичні буклети, за допомогою яких діти дізнаються багато цікавого про світ професій, зроблять крок до обрання сфери майбутньої професійної діяльності.
Валентина РУДЕНКО

Просмотров: 776 | Добавил: kulunka | Дата: 16.06.2011 | Комментарии (0)

Шостого червня з нагоди Дня журналіста в Житомирській обласній філармонії відбулись урочистості за участю керівництва обл-держадміністрації, обласної ради, редакторів та журналістів ЗМІ області.

В урочистостях взяли участь голова облдержадміністрації Сергій Рижук, голова обласної ради Йосип Запаловський, Житомирський міський голова Володимир Дебой. Звертаючись до журналістів, очільник області підкреслив, що покладає особливу надію на їх особисту відповідальність, на їх професіоналізм. Тут, як ніколи, зауважив він, потрібні об’єднання, узгодження та координація спільних зусиль. Привітавши всіх, хто зібрався у залі з профе-сійним святом, Сергій Рижук побажав усім особистого щастя, здоров’я і процвітання, вагомих досягнень у цій надзвичайно відповідальній та почесній професії, визнання і вдячності широкої аудиторії шанувальників творчості, яскравих знахідок та удач.

Журналістам вручили Грамоти облдержадміністрації, Державного комітет ... Читати далі »
Просмотров: 795 | Добавил: kulunka | Дата: 10.06.2011 | Комментарии (2)

З початком літа приємно милують зір людей широкополі лани, зайняті злаковими культурами в СВК «Ружинський».



– У доброго господаря інакше і бути не може, – підкреслює керівник СВК «Ружинський» Олександр Феодосійович Колібаба. – Адже селянин у це поле вкладає не тільки свою працю, але й душу. Це споконвічний, природний потяг людини до праці на рідній землі-годувальниці. А сучасна техніка та передові технології дозволять сьогодні вирощувати такі врожаї сільськогосподарських культур, про які ще 30 років тому ніхто і не мріяв.
І справді, ще тиждень тому у цьому господарстві красувалися, впадали в людське око тугі темно-зелені килими конюшини на 120-гектарному лані у Ружині та на 140 гектарах орендованих земель у Топорах. І як ... Читати далі »
Просмотров: 1308 | Добавил: kulunka | Дата: 10.06.2011 | Комментарии (0)

Дні польської культури, що відбулись в Ружині минулими вихідними, у нинішньому році були означені осмисленням і вшануванням спільної історії та духовної єдності братніх народів. Свято було започатковане торік в рамках укладеної угоди про співпрацю селища Ружин
та гміни Улан-Майорат.

В урочистостях узяли  участь віце-консул Генерального консульства Польщі у Вінниці пан Даміан Чарчинський, делегація з Улан-Майорату, очолювана війтом гміни паном Яном Ласким та головою ради паном Щепаном Гайдою, а також гості з Житомира, Вінниці, Хмельницького.


Четвертого червня на польському кладовищі, що по вулиці Паволоцькій, відбулось освячення пам’ятного Хреста та відкриття меморіальної дошки. На плиті – вик ... Читати далі »
Просмотров: 1227 | Добавил: kulunka | Дата: 10.06.2011 | Комментарии (0)

Комплексну програму профілактики злочинності у Ружинському районі на 2011–2015 роки, Програму оздоровлення та відпочинку дітей на 2011–2015 роки і Програму боротьби з онкологічними захворюваннями до 2016 року, затверджено депутатами районної ради. На сесію були запрошені заступник голови обласної ради М.А.Чигир, депутат обласної ради М.П.Зозуля, сільські та селищний голови, керівники управлінь, установ та організацій.

Ще до початку роботи сесії М.А.Чигир із найкращими побажаннями вручив Грамоту обласної ради ювілярці, очільниці Дерганівської громади А.Ц.Зіньковій. Привітали Антоніну Цезарівну і голова райдержадміністрації В.С.Бондарчук та голова районної ради Б.О.Ходаківський.

Про хід виконання районної Програми розвитку культури Ружинського району на 2008-2012 роки поінформував начальник відділу культури і туризму РДА О.І.Хитрий.
– Аналізуючи Програму, необхідно зауважити, що в районі нараховується 39 клуб ... Читати далі »
Просмотров: 765 | Добавил: kulunka | Дата: 10.06.2011 | Комментарии (0)

Міні-чат

100